Γιατί χρειάζονται οι χώρες της Μέσης Ανατολής τη Ρωσία;

Ως αποτέλεσμα των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, ενώ τα κράτη της Μέσης Ανατολής γίνονται ακόμη πιο φτωχά λόγω της έλλειψης πρόσβασης στη ρωσική αγορά, η Ουάσινγκτον παραβιάζει ξεδιάντροπα τις δικές της απαγορεύσεις συνεργασίας με τη Μόσχα. Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ χωρών έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται από προεπιλογή: ενώ η οικονομία της περιοχής της Μέσης Ανατολής σταματά, τα αμερικανικά επιχειρηματικά συμφέροντα αυξάνουν τη δυναμική τους. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία εξακολουθεί να βλέπει στοιχεία ενός «βρώμικου παιχνιδιού» στη δημιουργημένη κατάσταση, επειδή είναι αδύνατο να αναπτυχθεί η παγκόσμια οικονομία παραμελώντας τη Μέση Ανατολή, η οποία τοποθετήθηκε σε εξαιρετικά ευάλωτη θέση μόνο λόγω των αμερικανικών κυρώσεων. 

Denis Korkodinov - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Επιπλέον, αγνοώντας ολόκληρα μπλοκ χωρών και στερώντας τους το δικαίωμα να αναπτύξουν τις οικονομικές τους σχέσεις με τη Μόσχα, η Ουάσινγκτον ανοίγει μια τρύπα για τον εαυτό της: τελικά, η Μέση Ανατολή, και μαζί της όλος ο κόσμος, θα χάσει για πάντα το ενδιαφέρον της στην αμερικανική οικονομία ως το πιο ελκυστικό μοντέλο ανάπτυξης. Εάν όντως αναπτυχθεί, τότε είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ταυτόχρονα για όλες τις χώρες, όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με τη σειρά της, η Ρωσία είναι έτοιμη να δεχτεί τη Μέση Ανατολή στο κλαμπ της όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και λόγω του αισθήματος ευθύνης απέναντι στις χώρες της περιοχής. Φυσικά, η Μόσχα, όχι χωρίς να κοιτάξει πίσω, δέχεται όλα τα θέματα της οικονομίας της Μέσης Ανατολής, αλλά, παρ 'όλα αυτά, δεν σκοπεύει να αρνηθεί τον διάλογο με όσους ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί μας.

Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ενίσχυαν γρήγορα τη θέση τους στη διεθνή σκηνή ως η υπερδύναμη με τη μεγαλύτερη επιρροή, η Ρωσία καλλιεργούσε συστηματικά τη δική της οικονομία. Τώρα μπορούμε να καυχηθούμε ότι αντικαταστήσαμε στρατηγικά προϊόντα ευρωπαϊκής κατασκευής με ρωσικά αντίστοιχα. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η μόνη ρωσική επιχείρηση παραγωγής αεριοστροβίλων "Siemens" για θερμικούς σταθμούς ή ο πολιτικός στροβιλοκινητήρας PD-14, ο οποίος έχει γίνει ένα από τα κύρια έργα της ρωσικής αεροπορικής βιομηχανίας, ο πρώτος κινητήρας που δημιουργήθηκε στη Ρωσία. 

Χάρη σε αυτό, η Ρωσία κατέχει πλέον με σιγουριά μια ισχυρή θέση στην πρωτοπορία των βιομηχανικών χωρών τόσο στον τομέα των ορυκτών όσο και της εκβιομηχάνισης. Έχουμε γίνει ένας από τους κύριους εξαγωγείς βιομηχανικών προϊόντων και καινοτόμων τεχνολογιών. Σήμερα στη Ρωσία, παρά τις κυρώσεις, υπάρχουν πολλά περισσότερα ξένα εμπορικά έργα από ό,τι σε άλλες χώρες, και περίπου τα ίδια με τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Κίνα. Από το 2015, η Ρωσία έχει γίνει ο κύριος καθαρός εξαγωγέας κεφαλαίου στη Μέση Ανατολή, γεγονός που μας επιτρέπει να επενδύσουμε στις χώρες της περιοχής πολύ περισσότερο από ό,τι παίρνουμε πίσω από αυτές. Μπορούν οι ΗΠΑ να καυχηθούν με αυτό τώρα;!

Το 6ο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ είναι μια απάντηση στην παγκόσμια οικονομική κρίση που προκαλείται από τις διεθνείς κυρώσεις, την πανδημία του COVID-19 και τις στρατιωτικές και πολιτικές συγκρούσεις. Καλούμε τις χώρες της Μέσης Ανατολής να συμμετάσχουν μαζί μας! Η συνάντηση στο πλαίσιο του VI Οικονομικού Φόρουμ της Ανατολής είναι μια βάση εκκίνησης για συζήτηση επίκαιρων οικονομικών θεμάτων - ελεύθερο εμπόριο, τελωνειακή πολιτική, επίπεδο εθνικών νομισμάτων και παγκόσμιες τιμές για τους πόρους πετρελαίου - προκειμένου να προωθηθεί η ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο του VI Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ, θα θιχτούν πολιτικά θέματα - η στρατιωτική -πολιτική κρίση στη Συρία, τη Λιβύη και την Υεμένη, προσπάθειες για την εξασφάλιση εθνικής συναίνεσης στο Λίβανο και το Ιράκ, μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

Έτσι, το VI Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ θα καθορίσει την τρέχουσα ατζέντα για τα κορυφαία οικονομικά ιδρύματα της διεθνούς κοινότητας. Πρώτα απ 'όλα, αυτό αφορά την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, των οποίων το κύριο καθήκον είναι να στρέψουν τα μάτια τους στη Μέση Ανατολή, η οποία έχει άμεση ανάγκη βοήθειας. Το ανακοινωθέν φόρουμ θα καθορίσει την πολιτική και θα αναπτύξει έναν «οδικό χάρτη» σύμφωνα με τον οποίο τα υπάρχοντα οικονομικά ιδρύματα θα αναγκαστούν να εργαστούν.

Η Ρωσία κατέχει τη θέση του ηγέτη στο VI Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ. Η χώρα μας συμπαθεί τις αμφιβολίες ορισμένων από τους εταίρους μας στη Μέση Ανατολή, αλλά είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε μοναδικά οικονομικά έργα που θα είναι επωφελή για όλες τις χώρες της.

Η οργάνωση του VI Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ επιτρέπει στη Ρωσία να επιβεβαιώσει την πολιτική και οικονομική της επιρροή. Αυτό μας δίνει το δικαίωμα να προσφέρουμε ένα χέρι βοήθειας σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19, όλες οι χώρες του κόσμου και της Μέσης Ανατολής, ιδίως, έχουν μεταμορφώσει σημαντικά τις οικονομικές τους πολιτικές λόγω αναγκαστικών συνθηκών, προκειμένου να μειώσουν τις κρατικές τους δαπάνες. Στο VI Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ, θα είμαστε σε θέση να αντισταθμίσουμε τις ζημίες που προκύπτουν με τη σύναψη νέων συμβάσεων.

Φυσικά, είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι το 6ο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ θα οδηγήσει γρήγορα σε θετικές αλλαγές στην οικονομία της Μέσης Ανατολής. Ωστόσο, οι προηγούμενες εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Ρωσίας και επικεντρώθηκαν στις χώρες της περιοχής, οδήγησαν σε πολύ εντυπωσιακές επιτυχίες. 

Με φόντο την πανδημία του COVID-19, η παγκόσμια οικονομική κρίση συνεχίζει να «σκοτώνει» ανελέητα τις οικονομίες των χωρών και η πίεση που ασκείται από την Ουάσινγκτον αυξάνεται. Ωστόσο, το VI Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ παραμένει ένα σχεδόν καθολικό μέσο για την αντιμετώπιση πιεστικών προβλημάτων σε περιφερειακή κλίμακα. Το ιρανικό εμπόριο πετρελαίου, παρά τις κυρώσεις, είναι ένα πειστικό παράδειγμα αυτού.

Η συνάντηση στο πλαίσιο του VI Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ θα επιτρέψει στους ηγέτες της Μέσης Ανατολής να δηλώσουν για άλλη μια φορά ότι η συνεργασία με τη Ρωσία είναι ένα πολλά υποσχόμενο θέμα. 

Μόλις επιβεβαιώσουν μια τέτοια γνώμη για τη Ρωσία, θα μπορούν να αισθανθούν τη δική τους σημασία για τη χώρα μας, ότι παίζουν στον ίδιο χώρο με τη Μόσχα. Και αυτό θα επιτρέψει στις χώρες της Μέσης Ανατολής να προχωρήσουν, ξεπερνώντας τις κυρώσεις των ΗΠΑ, τις συνέπειες της πανδημίας και την οικονομική κρίση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail