Έδειξαν την κουλτούρα τους οι Ταλιμπάν κάνοντας κομμάτια τα μουσικά όργανα στο Εθνικό Ωδείο

Freepen.gr - Ένα βουνό από ξύλα και κόντρα πλακέ ήταν η κατάληξη των οργάνων εξαιτίας της εισόδου των Ταλιμπάν στο Αφγανικό Εθνικό Μουσικό Ινστιτούτο, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί μόλις οι πρώτοι ανέλαβαν τον έλεγχο της Καμπούλ και το οποίο αναμένεται να κλείσουν επισήμως, αναφέρει η gazeteduvar.com.tr.

Μιλώντας στο αμερικανικό NPR το περασμένο Σάββατο, ο ιδρυτής και διευθυντής του ινστιτούτου, Ahmad Sarmast, είπε ότι ένοπλοι εισέβαλαν στο σχολικό κτίριο, έσπασαν όργανα και προσπάθησαν να κλέψουν σχολικά οχήματα.

Αναφέροντας ότι πολλοί μουσικοί και μαθητές διστάζουν να πάρουν τα όργανά τους στο σπίτι, ο Sarmast δήλωσε ότι οι Ταλιμπάν αναμένεται να πάνε από σπίτι σε σπίτι για να αναζητήσουν τα όργανα και ότι αν βρεθούν, οι άνθρωποι που τα πήραν, θα έχουν πρόβλημα.

Το Εθνικό Μουσικό Ινστιτούτο του Αφγανιστάν ιδρύθηκε το 2010 κι υποστηρίχθηκε από ορισμένους διεθνείς οργανισμούς όπως η Παγκόσμια Τράπεζα. Στο Ινστιτούτο, όπου μαθητές και άντρες έλαβαν μουσική εκπαίδευση στις ίδιες τάξεις, οι μαθητές σπούδαζαν τόσο παραδοσιακή αφγανική μουσική όσο και δυτική μουσική. 

Οι μαθητές και οι καλλιτέχνες του Ινστιτούτου, ένα από τα πιο σημαντικά σύμβολα της αλλαγής που σημειώθηκε στο Αφγανιστάν τα τελευταία 20 χρόνια, έδιναν συναυλίες σε παγκοσμίου φήμης αίθουσες όπως το Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail