Γεωργιάδης και Οικονόμου ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ το αφήγημα της κυβέρνησης

Οι πρόσφατες τοποθετήσεις δύο κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης δίνουν στο στίγμα της πολιτικής που ακολουθείται. Ωστόσο ένας ψυχρός παρατηρητής αντιλαμβάνεται μέσα από τα σχόλιά τους ότι το θέμα της πανδημίας-εμβολίου για την κυβέρνηση είναι καθαρά πολιτικό και καθόλου υγειονομικό, όπως ποτέ δεν υπήρξε εξαρχής.

Του Στρατή Μαζίδη

Ας δούμε τι δήλωσαν αμφότεροι μιλώντας στον ΣΚΑΙ [https://media.gov.gr/simeia-synentefksis-ston-skai-21-8-2021/]. Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου δήλωσε:

«Δυστυχώς, δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Η πανδημία επιμένει, σε πείσμα διαφόρων αντιλήψεων που ερμηνεύουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο, δεν υποχωρεί και δημιουργεί απειλές. Δημιουργεί απειλές κυρίως για τους συμπολίτες μας που είναι ανεμβολίαστοι. Η πραγματικότητα είναι ότι, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, δύο δρόμοι υπάρχουν: Ή θα εμβολιαστούν οι άνθρωποι αυτοί ή θα νοσήσουν. Κι αν νοσήσουν, βάζουν σε πολύ μεγάλες περιπέτειες την υγεία τους. Όχι μόνο τη δική τους υγεία, αλλά και ανθρώπων από το εργασιακό και οικογενειακό τους περιβάλλον, οι οποίοι μπορεί να νοσήσουν βαρύτερα. Και αυτό δεν είναι απλώς ένα λάθος, είναι κάτι το οποίο είναι άδικο, είναι κάτι το οποίο δεν είναι ηθικό». 

Ο δε υπουργός ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης στον ίδιο σταθμό [https://www.newsbreak.gr/politiki/236412/georgiadis-anemvoliastoi-den-tha-mporoyn-na-pane-poythena/] ανέφερε:

«Είναι προφανές ότι πηγαίνουμε σε ένα δύσκολο χειμώνα, γιατί δυστυχώς μια μικρή, άλλα όχι ασήμαντη μειοψηφία πολιτών, έχει αποφασίσει να τινάξει το σύστημα υγείας της χώρας μας στον αέρα [...] η κυβέρνηση έχει το θέμα της οικονομίας υπό έλεγχο [...] δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει lockdown, τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους πολίτες [...] δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά». 

Από τα παραπάνω επισημαίνει κανείς τα εξής:

> ή θα εμβολιαστούν ή θα νοσήσουν: Πως το γνωρίζει αυτός ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος; Διαθέτει προφητικό χάρισμα;

> είναι κάτι το οποίο δεν είναι ηθικό: Όπως όταν κάτι δεν είναι σωστό, είναι λάθος, δεν είναι καλό, είναι κακό, ομοίως όταν κάτι δεν είναι ηθικό, είναι ανήθικο.

> μια μικρή, άλλα όχι ασήμαντη μειοψηφία πολιτών: Μια μικρή αλλά όχι ασήμαντη πλειοψηφία είναι ένα 10-15%, οπότε για ποια ανάγκη μέτρων μιλάμε; Διότι ένα πχ 35-40-45-50% δεν είναι είναι μικρή.

>  έχει αποφασίσει να τινάξει το σύστημα υγείας της χώρας μας στον αέρα: Καταρχήν ποιο σύστημα υγείας; Αυτό της ανύπαρκτης Α' Βαθμιας Φροντίδας; Εκείνο που για να χειρουργηθείς περίμενες μήνες; Το ανύπαρκτο;  

Και σε δεύτερο χρόνο πως προκύπτει ότι αυτή η μειοψηφία έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μια τέτοια τρομερή ενέργεια; Έχει αποδείξει ο υπουργός ή πρόκειται για μια κάκιστη θεωρία συνωμοσίας;

> δε θα μπορούν να πάνε πουθενά: Ας μην πάνε, από την στιγμή όμως που και οι εμβολιασμένοι προσβάλλονται - νοσούν - μεταδίδουν - αποθνήσκουν, τότε για ποιο λόγο να μην είναι και για τις δύο ομάδες υποχρεωτικά τα τεστς;

Εν κατακλείδι,

Όταν μια κυβέρνηση χρησιμοποιεί τέτοιο διχαστικό τρομακτικό πολιτικό λόγο στοχοποιώντας και προσβάλλοντας μεγάλο μέρος των πολιτών, είναι φανερό ότι το θέμα της υγείας είναι το τελευταίο που την ενδιαφέρει. Σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε δει ήδη πράξεις, που σημαίνει πραγματική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας. 

Τι είναι αυτό που πραγματικά την απασχολεί; Ας το αναλογιστεί ο καθένας μας μόνος του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail