Πολλές μικρές… Σπιναλόγκες!

NickyPe / pixabay
Θαρρώ πως όποιος μπαίνει στη διαδικασία να ταχθεί υπέρ ή κατά του εμβολιασμού αδικεί τον εαυτό του. Δεν είναι εκεί το θέμα. Είναι ζήτημα ελευθερίας. Προσωπικής.

Από: newsbomb.gr - Νίκος Συρίγος

Αυτοδιάθεσης που λένε συχνά πυκνά οι… υπερπροοδευτικοί και δημοκράτες! Με τη διαφορά ότι είναι πλέον πασιφανές και εξευτελιστικά για όλους αυτούς αυταπόδεικτο πως έννοιες όπως ελευθερία, δημοκρατία κλπ χρησιμοποιούνται αλά καρτ και ουσιαστικά χάνουν την αξία τους! Διάβασα τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για όσους δεν εμβολιαστούν.

Διαβάζω για τα μέτρα που λαμβάνονται ανά τον κόσμο. Κι αντιλαμβάνομαι ότι στο τέλος της ημέρας όλοι μας, εμβολιασμένοι και μη, θα βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Στο τέλος της ημέρας όλοι μας, θα ζούμε σε ένα καθεστώς που θα αποφασίζει για σένα χωρίς εσένα ακόμη και για την… υγεία σου. Και ξέρεις η ελευθερία είναι σαν την έγκυο. Δεν έχει λίγο και πολύ… Είσαι ή δεν είσαι. Την έχεις ή δεν την έχεις. Απλά τα πράγματα.

Αντιλαμβάνομαι τον πανικό των κυβερνήσεων απέναντι και στον ιό αλλά και στον κόσμο που δεν πείθεται, δεν θέλει να εμβολιαστεί. Δεν ξέρω όμως τι είναι πιο επικίνδυνο από τα δύο. Για την ανθρωπότητα. Για τις κυβερνήσεις είναι δεδομένο: Η αντίδραση.

Γι’αυτό και στήνονται πολλές μικρές… Σπιναλόγκες. Για να χωριστεί ο κόσμος. Να απομονωθεί. Να μην υπάρχει μαζικότητα στην αντίδραση. Να μην υπάρχει μαζικότητα γενικά.

Μαζική θέλουν να είναι μόνο η… κουλτούρα. Κι όταν αυτό χαλάει, όποτε χαλάει μπαίνουν μπροστά τα μεγάλα μέσα. Αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.

Ξαναλέμε: Είναι λάθος να βάζεις τον εαυτό σου στους εμβολιασμένους και αντιεμβολιαστές. Είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που μπορείς να κάνεις. Μαζί και βούτυρο στο ψωμί όσων θρέφονται από τέτοιους διχασμούς. Όσων θρέφονται γενικά από το να διχάζεται ο κόσμος…

Η ουσία είναι αλλού. Στο ότι άξαφνα η ελευθερία παύει να έχει τόσο μεγάλη σημασία… Καταργούμε την πειθώ και υιοθετούμε την επιβολή. Πάμε χρόνια πίσω. Πολλά. Με τη διαφορά πως τότε στην… Σπιναλόγκα οι κυβερνώντες δεν ήξεραν. Τώρα δεν μπορούν ούτε καν να καμώνονται πως δεν ξέρουν τι φέρνει ο κοινωνικός αποκλεισμός, η στέρηση της ελευθερίας, οι… Σπιναλόγκες ! Δεν έχουν περάσει δα και πολλά χρόνια από τότε…

Εσύ που σηκώνεις τη σημαία λοιπόν και δείχνεις με το δάχτυλο, που ρίχνεις πρώτος το λίθο του αναθέματος, σκέψου πως η ελευθερία του άλλου είναι και δική σου ελευθερία… Και σε αυτή τη μάχη, της ελευθερίας, οφείλουμε να είμαστε όλοι μαζι. Ακόμη και αν διαφωνούμε. Για να έχεις το δικαίωμα να διαφωνείς. Να έχεις το δικαίωμα να αποφασίζεις. Για σένα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail