Έτοιμοι να εξεγερθούν οι Σύριοι μισθοφόροι της Τουρκίας στη Λιβύη: Απλήρωτοι για έξι μήνες

Freepen.gr - Οι συριακές πολιτοφυλακές έχουν προειδοποιήσει για τις επιδεινούμενες συνθήκες των Σύριων μισθοφόρων στη δυτική Λιβύη, μετά την αναφορά ότι οι μισθοί τους καθυστέρησαν, μειώθηκαν και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν κλαπεί.

Ένας από τους Σύριους μαχητές, σε πολλά μηνύματα σε μια ομάδα WhatsApp, μετέφερε την κατάσταση δυσαρέσκειας και θυμού μεταξύ των μισθοφόρων στα στρατόπεδα της Τρίπολης, «η κατάσταση είναι πολύ θανατηφόρα στο στρατόπεδο Yarmouk στην Τρίπολη και κοντά σε έκρηξη και εξέγερση. Οι Σύριοι μισθοφόροι περιμένουν τους απλήρωτους μισθούς τους, άνω των έξι μηνών», είπε σύμφωνα με το Libya Review.

Πρόσθεσε ότι όλοι οι Σύριοι μισθοφόροι στο στρατόπεδο Yarmouk είναι δυσαρεστημένοι με τους ηγέτες τους «που έκλεψαν και σκοπεύουν ακόμη να λεηλατήσουν τους μισθούς», προειδοποιώντας πως οι συριακές ομάδες θα επαναστατήσουν και δεν θα υπακούσουν σε περίπτωση που αφαιρεθούν ή κλαπούν οι μισθοί τους.

«Σας συμβουλεύω να μην αφήσετε τη Συρία για τη Λιβύη τώρα ... Μην πάτε, η κατάσταση είναι για κλάματα. Βρισκόμαστε στη Λιβύη για επτά μήνες και δεν έχουμε λάβει μισθούς παρά τη συμφωνία να ταξιδέψουμε στη Λιβύη για 7.000 τουρκικές λίρες», είπε. Εκτός από την προσθήκη ότι οι ηγέτες των συριακών φατριών στη δυτική Λιβύη του είπαν πως ο μισθός μειώθηκε σε 600 τουρκικές λίρες.

Εν τω μεταξύ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) επιβεβαίωσε τη Δευτέρα την κατάσταση δυσαρέσκειας μεταξύ των μισθοφόρων στην Τρίπολη.

Το SOHR επικαλέστηκε πηγές του πως οι Σύριοι μαχητές είναι «θυμωμένοι αφού οι ηγέτες της φράξιας μείωσαν και καθυστέρησαν τους μισθούς των τελευταίων τεσσάρων μηνών». Δεκάδες μαχητές αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα στην Τρίπολη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μείωση των μισθών τους και κατηγορώντας τους ηγέτες της ομάδας ότι τους έκλεψαν, εκτός από την άρνηση διακοπών.

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για απέλαση μισθοφόρων και ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη, η απομάκρυνσή τους παραμένει σταματημένη. Το SOHR ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη περίπου 7.000 Σύριοι μισθοφόροι στη δυτική Λιβύη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail