Αποτυχία με πάταγο στο Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ καταστρέφουν έγγραφα κι υπολογιστές στην πρεσβεία της Καμπούλ!

Taliban advance, source: BBC
Freepen.gr - Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε την αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ να αρχίσει να καταστρέφει όλα τα ευαίσθητα και διαβαθμισμένα έγγραφα καθώς οι Ταλιμπάν κατευθύνονται προς την πρωτεύουσα:

Ένα υπόμνημα που ήρθε στην κατοχή του NPR αναφέρει τις προετοιμασίες έκτακτης ανάγκης που διεξάγονται από Αμερικανούς διπλωμάτες στην αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ - συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής ευαίσθητων εγγράφων και υπολογιστών - καθώς οι περισσότεροι από αυτούς ετοιμάζονται να φύγουν από τη χώρα.

Οι υπάλληλοι της πρεσβείας έλαβαν εντολή να καταστρέψουν σημαντικά χαρτιά και επιτραπέζιους υπολογιστές πριν φύγουν, σύμφωνα με το έγγραφο.

Πρόκειται για μια καταστροφική σκηνή που θυμίζει την Τεχεράνη το 1979 κατά τη διάρκεια της Ισλαμικής Επανάστασης, όπου η αμερικανική πρεσβεία δέχθηκε επίθεση, με αποτέλεσμα 52 Αμερικανοί διπλωμάτες και πολίτες να παραμείνουν όμηροι, ξεκινώντας τη μακρά κρίση ομηρίας του Ιράν.

Νωρίτερα την Παρασκευή έγινε ευρέως γνωστό ότι η Ουάσινγκτον ζήτησε επίσημα από τους Ταλιμπάν να «γλιτώσουν» την πρεσβεία από την επίθεση σε περίπτωση πτώσης της Καμπούλ.

Ας αρχίσει η καύση και ο τεμαχισμός των εγγράφων, σημειώνει δηκτικά το zerohedge.com.

Ρωσικές κρατικές πηγές επικαλούνται εργαζόμενους ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα που λένε ότι όχι μόνο οι Ταλιμπάν μαχητές βρίσκονται ακριβώς έξω από την πρωτεύουσα, αλλά η Καμπούλ των τεσσάρων και μισών εκατομμυρίων ανθρώπων αντιμετωπίζει κυλιόμενες διακοπές ρεύματος. Για παράδειγμα, τα ΑΤΜ αναφέρεται ότι δε λειτουργούν σε μέρη της πρωτεύουσας.

Αυτή η εκτίμηση είναι συνεπής με την τελευταία αναφορά της Wall Street Journal, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι Ταλιμπάν ετοιμάζονται για την τελική «προέλαση προς την πρωτεύουσα»:

    Οι Ταλιμπάν ολοκλήρωσαν την κατάληψη της Κανταχάρ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Αφγανιστάν και της γενέτειρας του ισλαμιστικού κινήματος, και πήραν υπό κράτηση έναν πολέμαρχο που οργάνωσε τις αποτυχημένες άμυνες της δυτικής πόλης Χεράτ.

    Σε συνδυασμό με άλλες προόδους, συμπεριλαμβανομένης της κατάληψης της επαρχιακής πρωτεύουσας του Χελμάντ, η πτώση αυτών των δύο μεγάλων πόλεων έδωσε στους Ταλιμπάν τον πλήρη έλεγχο του νότιου και δυτικού Αφγανιστάν, επιτρέποντας στο αντάρτικο κίνημα να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του για μια τελική πορεία στην Καμπούλ.

Ο χάρτης παρέλευσης χρόνου δείχνει γρήγορο ρυθμό ανακατάληψης των Ταλιμπάν των δύο τρίτων της χώρας που η Αμερική πέρασε πάνω από 20 χρόνια καταλαμβάνοντας ...

* πληροφορίες https://www.zerohedge.com/geopolitical/taliban-now-30-miles-kabul-terrifying-march-capital-here-faster-expected

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail