Ποιες είναι οι επιπτώσεις στην Ελλάδα μετά την κυριαρχία των Ταλιμπάν

Για τις επιπτώσεις στην Ελλάδα μετά την κυριαρχία των Ταλιμπάν μίλησε στην πρωινή εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, ο καθηγητής κ. Γιώργος Φίλης. Ο κ. Φίλης εξέφρασε την ανησυχία του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν λέγοντας ότι η επέλαση των Ταλιμπάν ήρθε νωρίτερα από το αναμενόμενο αφού οι Αμερικανοί είχαν σταδιακά μειώσει τα στρατεύματά τους στην περιοχή αφήνοντας μία συμβολική δύναμη. 

Επίσης απόρησε για την ανησυχητική δήλωση του υπουργού Άμυνας της Βρετανίας σύμφωνα με την οποία αναμένονται προσφυγικές ροές από το Αφγανιστάν και πως ορισμένοι από αυτούς θα μείνουν σε ελληνικά camps. 

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Αμερικανοί με την αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν προσπαθούν να προκαλέσουν πρόβλημα στη Ρωσία ενώ ταυτόχρονα «κλείνουν» το μάτι στην Κίνα.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail