Αντώναρος: Φοβάμαι γιατί κάθε φορά που λένε ότι έχουν προνοήσει για κάτι, όλα πάνε στραβά

Από τον Ιούνιο ο Μητσοτάκης κι οι άριστοι του μας είχαν ενημερώσει ότι "με νέα αντίληψη πρόληψης" θα αντιμετωπίζονταν οι φετινές πυρκαγιές.

Ευάγγελος Αντώναρος

Δυο μήνες μετά έχουν καεί 1,5 εκατομ. στρέμματα -- και το κακό συνεχίζεται. Μόλις πριν από λίγα λεπτά ήρθε στο κινητό εκατομμυρίων ανθρώπων στην Αττική και την Εύβοια έκτακτη ειδοποίηση οτι η αυριανή μέρα είναι επικίνδυνη. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Από πέρισυ μας έλεγαν -- όχι μια αλλά πολλές φορές -- ότι η πανδημία βρίσκεται στην τελική ευθεία κι η επιστροφή στην κανονικότητα επίκειται. 

Χτες η Γερμανία έβαλε τα σημαντικωτερα ελληνικά νησιά (Κρήτη, Ρόδο, Μύκονο κ.α.) στο κόκκινο. Που στην ουσία σημαίνει τέλος ο τουρισμός για φέτος. Ταυτόχρονα οι διασωληνώσεις αυξάνουν κάθε μέρα. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία επίσης, ενώ ο ρυθμός εμβολιασμών έχει πέσει στα τάρταρα ( και δεν φταίει γι αυτό ο Τσιτσιπάς).

Πάμε στην επικαιρότητα: Από χτες μας γανώνουν το μυαλό (με τη συνδρομή "φιλικών" καναλιών") ότι η Ελλάδα θωρακίζεται για να αποτρέψει ορδές Αφγανών προσφύγων. Υπουργοί τεστάρουν με τα χεράκια τους την ανθεκτικότητα φράκτη στον Έβρο -- κι άλλες αστειότητες. Τη στιγμή μάλιστα που ούτε ένας Αφγανός δεν έχει περάσει για την ώρα τα σύνορα προς το Ιράν. Άρα προσφυγικό ρεύμα δεν υφίσταται μέχρι στιγμής. Λέτε να μας έρθουν ουρανοκατέβατοι.Ως εξωγηινοι; Με τον Μητσοτάκη που είχε παρόμοιες "ενοράσεις" στο παρελθόν δεν το αποκλείω.

Δεν ξέρω αν -- όπως υποθέτω -- όλα αυτά τα κάνουν Μητσοτάκης και Σια για να αλλάξουν την ατζέντα. Ξέρω όμως ένα: Ότι φοβάμαι. Ναι, πραγματικά. Δεν υπερβάλλω. Γιατί κάθε φορά που μας λένε ότι έχουν προνοήσει για κάτι, όλα πάνε στραβά. Όχι γιατί έτσι το φέρνει η τύχη. Αλλά γιατί οι άνθρωποι αυτοί είναι ανερμάτιστοι, ανίκανοι και νομίζουν πως όλα γίνονται μόνο με επικοινωνία.

Γι αυτό λέμε στους Έλληνες ( κυρίως σε αυτούς που ψήφισαν τον Μητσοτάκη και χτυπάνε μαζικά τώρα το κεφάλι τους στον τοίχο): Μην τον εμπιστεύεστε για τίποτε απολύτως.Σε όλες του τις προβλέψεις έπεσε μέχρι στιγμής έξω. Γιατί ν αλλάξει κάτι τώρα; Ετοιμασθείτε για τα χειρότερα. Δυστυχώς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail