Η Ρωσία εξοπλίζει πολεμικά πλοία με το νέο «δολοφόνο αεροπλανοφόρων»

Freepen.gr - Πολεμικά πλοία και σκάφη του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού θα εξοπλιστούν σύντομα νέους προηγμένους πυραύλους που έχουν σχεδιαστεί για να εξουδετερώνουν τα εχθρικά πλοία με ένα μόνο κρίσιμο χτύπημα, αφού το Υπουργείο Άμυνας της Μόσχας υπέγραψε σύμβαση με τον κατασκευαστή τους.

Την Παρασκευή, το RIA Novosti ανέφερε ότι στρατιωτικοί αρχηγοί υπέγραψαν τη συμφωνία με το γραφείο σχεδιασμού πυραύλων NPO Mashinostroyenia.

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, οι παραδόσεις του πυραυλικού συστήματος Zircon θα ξεκινήσουν το επόμενο έτος, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που χρησιμοποιείται συστηματικά ένας σειριακός υπερηχητικός πυραύλος κατά πλοίων.

Τον περασμένο μήνα, ένα πολεμικό πλοίο που έπλεε στα αρκτικά ύδατα ανέφερε την επιτυχή δοκιμαστική βολή του Zircon. Σύμφωνα με αξιωματούχους, «χτύπησε τον στόχο στη Λευκή Θάλασσα με άμεσο χτύπημα σε απόσταση άνω των 350 χιλιομέτρων (217 μίλια). Η δοκιμή επιβεβαίωσε την τακτική και τεχνική απόδοση του πυραύλου και η ταχύτητα πτήσης του ήταν περίπου 7 Mach».

Αυτό σημαίνει ότι το βλήμα πέταξε με υπερηχητική ταχύτητα, επτά φορές ταχύτερη από αυτήν του ήχου. Το Zircon έχει το παρατσούκλι «δολοφόνος αεροπλανοφόρου» με βάση ότι μια μόνο κεφαλή έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει μεγάλους στόχους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail