Τι θυμήθηκα τώρα για τα εμβόλια!

lovini / pixabay
Τι θυμήθηκα τώρα! Όπως όλοι γνωρίζετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού των παιδιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εγγραφεί στο σχολείο. Μάλιστα είχαμε εδώ μέσα τους Ταλιμπάν των εμβολίων, οι οποίοι μας έπρηζαν με την απόφαση του ΕΔΔΑ που δεχόταν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ανήλικους, για να πάνε σχολείο και απέρριπτε αίτηση εξαίρεσης γονέων κάποιας άλλης χώρας. Και το γενίκευαν με το φτωχό μυαλό τους ότι αφορά όλους τους εμβολιασμούς. 

Ελένη Παπαδοπούλου

Θυμήθηκα λοιπόν ότι το 2008 δόθηκε εξαίρεση στα παιδιά Ρομά, τα οποία μπορούν να γραφτούν στα σχολεία ΧΩΡΙΣ ΕΜΒΟΛΙΑ, αρκεί να πουν ότι θα τα κάνουν. Αν δεν τα κανουν, ενημερώνεται λέει η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Και εκεί σταματά το θέμα. Δε φεύγουν από το σχολείο. Αυτό λοιπόν ισχύει μέχρι σήμερα ΚΑΙ έχει επεκταθεί και για τα παιδιά μεταναστών που πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα.

Τότε λοιπόν ερωτήθηκαν οι αρμόδιοι μας πώς θα προστατεύονται τα άλλα παιδιά από αυτές τις ασθένειες, που είναι και κατά πολύ πιο θανατηφόρες στις παιδικές ηλικίες; 

Η απάντηση ήταν ότι τα άλλα παιδιά δεν έχουν πρόβλημα γιατί είνα εμβολιασμένα. Δύο μέτρα, δύο σταθμά λέγεται αυτό. 

Στην περίπτωση αυτή που ισχύει μέχρι και σήμερα (εγκύκλιος edu.klimaka.gr) δεν ισχύει βέβαια ότι έχουμε "ξενοδοχεία θανάτου, ψεκ, τζαμπατζήδες", ανθρώπους που παίζουν με τις ζωές παιδιών. Όχι. Γαργάρα και στο ντούκου ότι υπάρχουν παιδιά που γράφονται στα σχολεία ανεμβολίαστα για πολύ σοβαρές παθήσεις και μάλιστα κατ'εξαίρεση, γιατί τα εμβόλια για τα υπόλοιπα παιδιά είναι υποχρεωτικά. 

Ενώ λοιπόν αυτα τα παιδιά είναι όλο και περισσότερα, ειδικά σε κάποιες περιοχές, και ουδείς έχει δώσει ποτέ στοιχεία τελικά πόσα εμβολιάστηκαν, ενώ φοιτούν στα σχολεία, έρχεται ο Σκέρτσος και ο κάθε Σκέρτσος και πιέζει να εμβολιαστουν μικρά παιδιά για τον κορονοϊό, έναν ιό που δεν τα ακουμπά στη συντριπτική πλειοψηφία τους. 

Και ποια παιδιά; Τα παιδιά που ζουν με κανονικές οικογένειες, σε συνθήκες υγιεινής σαφώς καλύτερες.

Τα άλλα παιδιά μπορουν να μην κάνουν ούτε καν τα απαιτούμενα εμβόλια. Κανένα πρόβλημα.

Είναι που ενδιαφέρονται για την υγεία των παιδιών κατά τα άλλα.

Είναι που πουλάνε υποχρεωτικότητες εμβολιασμών για τα παιδιά, όταν αφήνουν όλο και περισσοτερα ανεμβολίαστα για πολύ σοβαρές ασθένειες παιδιά να εγγράφονται στα σχολεία. 

Είναι που τρώμε το δούλεμα που έχουμε ξεσηκωθεί, αν δεν το έχουν καταλαβει.

Γιατί όλοι είναι ίσοι, αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail