Πρόεδρος Τσεχίας: Δεν είναι η Ρωσία ο εχθρός - Η αποχώρηση των ΗΠΑ δείχνει δειλία!

Reuters / David W Cerny
Freepen.gr - Ο εχθρός του ΝΑΤΟ δεν είναι η Ρωσία, αλλά η διεθνής τρομοκρατία. Αυτό υποστήριξε ο Τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν μιλώντας την Τρίτη για την αποτυχία του αμερικανικού στρατιωτικού μπλοκ να νικήσει τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Τα σχόλια του Ζέμαν, που έγιναν στην εφημερίδα Parlamentní listy της Πράγας, απηχούν τις παρατηρήσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, όταν κάλεσε τους ηγέτες του ΝΑΤΟ να απομακρύνουν την προσοχή τους από τη Ρωσία και την Κίνα, σημειώνοντας ότι η τρομοκρατία είναι «κοινός εχθρός» για όλους.

Ο Τσέχος ηγέτης κατηγόρησε επίσης το ΝΑΤΟ για τη «δραματική» αποτυχία στο Αφγανιστάν, αλλά σημείωσε πως υποστηρίζει τον πόλεμο και την αποστολή για την αντιμετώπιση της ισλαμικής τρομοκρατίας. Ισχυρίστηκε ότι είπε στους δύο προέδρους των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια των συνόδων κορυφής του ΝΑΤΟ πως η απόσυρση των στρατευμάτων φανερώνει «δειλία». Η νομιμότητα της ύπαρξης του μπλοκ είναι τώρα υπό αμφισβήτηση, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κριτική του προέδρου Ζέμαν προς το ΝΑΤΟ έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου μαχητές των Ταλιμπάν εισήλθαν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν στην Καμπούλ και δήλωσαν ότι είχαν αναλάβει τον έλεγχο ολόκληρου του έθνους. Η κατάσταση εντάθηκε μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη χώρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail