Μία ρηξικέλευθη πρόταση για το πολιτικό σύστημα που δε θέλει να ακούσει

photo: https://www.maxpixel.net/Syntagma-Athens-Guards-Greek-Parliament-Guard-4225344
Σε πολλούς τομείς της ζωής τίθενται κάποιες προϋποθέσεις για να μπορεί κάποιος να κάνει κάτι. Πχ για να περάσεις μια τάξη στο σχολείο, ο βαθμός σου πρέπει να είναι πάνω από τη βάση. Ωστόσο υπάρχει ένα πεδίο όπου δεν υπάρχει καμία λογική προϋπόθεση. Η πολιτική.

Του Στρατή Μαζίδη

Χρόνια τώρα ακούμε τους πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογιών και κομματικών προτιμήσεων, άλλωστε πια σήμερα μόνο τα ονόματα και τα χρώματα διαφέρουν, να κατηγορούν τους τριακόσιους κ.ο.κ.

Το πρόβλημα του πολιτικού κόσμου είναι πως στην πλειοψηφία του έχει εργαστεί από λίγο έως καθόλου. Δεν έχει ζυμωθεί μέσα στην κοινωνία. Πού δούλεψαν οι κ.κ. Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Τσίπρας, Μητσοτάκης; Και μη μας πει κανείς πως ο προτελευταίος είχε κάνει ένα φεγγάρι στην εταιρεία του πατέρα του και ο τελευταίος μπήκε κάποτε στην ΕΤΕ.

Πόσοι από τους σημερινούς πολιτικούς πρωταγωνιστές είναι εκεί που βρίσκονται με το σπαθί τους και όχι με το πολιτικό όνομα που φέρουν;

Υπάρχει λοιπόν μια πολύ απλή λύση. Να μην μπορεί να πολιτεύεται κάποιος που είναι άεργος ή δεν έχει συμπληρώσει έναν Χ αριθμό (πχ 4500) κανονικών ενσήμων. Δεν έχει σημασία αν τα ένσημα είναι από όταν στα 15 εργάστηκε σε μια καφετέρια ή γιατί σφουγγάρισε σκάλες. Κάθε άλλο. Αυτά μάλιστα είναι ένσημα βγαλμένα με μπόλικο ιδρώτα. 

Να πολιτεύονται άνθρωποι που δούλεψαν, που μπήκαν στα λεωφορεία να πάνε στο γραφείο, που έλιωσαν σόλες περπατώντας στο δρόμο για τη δουλειά τους. Όχι ροδομάγουλοι με αφράτα χεράκια που δεν ξέρουν να αλλάξουν μια λάμπα ή να επισκευάσουν μια ρωγμή στον τοίχο. Ούτε γυρολόγοι χειροκροτητές που μεταπηδούν εκεί που κάποτε χλεύαζαν.

Θέλει κάποιος να πολιτευτεί; Επιθυμεί όντως όπως λέει να προσφέρει; Πολύ ωραία. Ας έχει πραγματοποιήσει όμως πρώτα μια διαδρομή βασισμένη στα δικά του πόδια.

Δε γίνεται όμως η πρώτη δουλειά κάποιων να είναι το βουλευτικό έδρανο. Η είσοδος στη Βουλή θα πρέπει να κατακτάται με κόπο και όχι μόνο με αριθμούς σταυρών και εκλογικών ορίων. Στα έδρανα να μην κάθονται όσοι μπαίνουν στην πολιτική για να φτιαχτούν.

Ιδού η Ρόδος.

Μέχρι τότε και οι πολίτες μπορούν να ξεψαχνίζουν ποιους επιλέγουν για να τους εκπροσωπήσουν, αν δεν μπορούν ακόμη να σπάσουν κομματικά στερεότυπα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail