Μεταξύ σφύρας και άκμονος ο Τούρκος Πρόεδρος: Άμεσα θα φανεί πόσο σουλτάνος είναι

Όταν πριν μια εβδομάδα ο Τούρκος Πρόεδρος διαπραγματευόταν με τους πολιτικούς ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το  Ρώσο Πρόεδρο τα ζήτημα διαχείρισης του μεταναστευτικού ρεύματος από το Αφγανιστάν, σίγουρα δεν περίμενε ότι τις μεγαλύτερες αντιδράσεις θα τις έχει ακόμα και από το εσωτερικό του κόμματος του. 

Γράφει ο Ζαχαρίας Μυτιληνιός

Οι μέρες που ο κουρασμένος πρόεδρος της Τουρκίας (κατά άλλους ασθενής) ήταν ο σουλτάνος που δεν δεχόταν μύγα στο σπαθί του παρήλθαν μαζί με τις δημόσιες εικόνες που τον δείχνουν σαν έναν εξουθενωμένο γεράκο που έχει ανάγκη τον ύπνο περισσότερο από το μέλι της απόλυτης εξουσίας. 

Και αφού παρήλθαν αυτές οι μέρες από πίσω τους ακολουθούν οι γκρίνιες. 

Στο εσωτερικό της Τουρκίας υπάρχει γενική κατακραυγή για τις υπόγειες συμφωνίες Ερντογκάν με Μέρκελ για τα ζήτηματα που ήδη προκύπτουν στα σύνορα Ιράν με Τουρκία εξαιτίας των Αφγανών μεταναστών. 

Οι φωνές εκτός από την αντιπολίτευση αρχίζουν και ψιθυρίζονται ακόμα και από το ίδιο του το κόμμα. 

Στην επαρχία Βαν της Τουρκίας έχουν στραφεί τα μάτια όλου του κόσμου. Εκεί ήδη συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των Αφγανών που κατευθύνονται προς την Ευρώπη. 

Μια Αφγανή είπε σε δημοσιογράφο των Times της Νέας Υόρκης  ότι μεγάλες ομάδες Τούρκων στρατιωτών συλλαμβάνουν γυναικόπαιδα Αφγανών (αλήθεια γιατί δεν είπε για άνδρες...;;;) κατά χιλιάδες, ενώ έχουν ήδη απαγορεύσει την πρόσβαση στους δημοσιογράφους στις περιοχές πλησίον της πανάκριβης και πληρωμενης μέχρι τελευταίο σεντς από τους Ευρωπαίους πολίτες, τσιμεντένιας περίφραξης. 

Σε άλλα ρεπορτάζ του ξένου τύπου σήμερα γίνεται λόγος για βίαιες επαναπροωθήσεις που πραγματοποιούν Τούρκοι στρατιωτικοί. Η Τουρκία κατηγορείται ανοιχτά πλέον για τα ίδια πράγματα που λίγους μήνες πριν κατηγορούσε την Ελλάδα. 

Η υπόγεια συμφωνία -αν ποτέ υπήρξε- φαίνεται να καταρρέει μπροστά στις εσωτερικές αντιδράσεις. Το φούσκωμα στα νούμερα που έκανε λίγες μέρες πριν (μίλησε για 5 εκατομμύρια μετανάστες από τα προηγούμενα κύματα μεταναστών) λειτούργησε εναντίον του πολλαπλασιάζοντας τις εσωτερικές αντιδράσεις. 

Τις επόμενες μέρες θα φανεί πόσο σουλτάνος είναι τελικά ο Τούρκος πρόεδρος. Θα επιβληθεί ή θα γεμίσει την Ευρώπη με Αφγανούς και αν το κάνει πως θα γίνει αυτό; Πνίγοντας αθώους ανθρώπους στο τρικυμιώδες Αιγαίο ή στον φουσκωμένο Έβρο* ;;;

*(από αρχές του μήνα αναμένεται μεταβολή του καιρού με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα)
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail