Τουρκική μαριονέτα απειλεί με πόλεμο στη Λιβύη αν ακυρωθούν τα τουρκολυβικά μνημόνια!

Freepen.gr - Ο διοικητής της κοινής αίθουσας επιχειρήσεων της Δυτικής Στρατιωτικής Ζώνης, στρατηγός, Οσάμα Τζουβάιλι, είπε ότι υπάρχουν σημάδια πολέμου και εάν οποιοδήποτε μέρος πιστεύει πως ο πόλεμος είναι η καλύτερη επιλογή, «τότε ας έχουμε πόλεμο».

Ο Τζουβάιλι απέρριψε σε δήλωσή του την Τρίτη την επιστολή της Μεικτής Στρατιωτικής Επιτροπής 5+5 προς το Προεδρικό Συμβούλιο, την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και την Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών (UNSMIL), διαμαρτυρόμενος για το αίτημα πάγωσης των στρατιωτικών συμφωνιών και μνημονίων συμφωνίας που υπογράφηκαν από την προηγούμενη νόμιμη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

"Οι συμφωνίες με την Τουρκία έγιναν από τη νόμιμη GNA για να βοηθήσει στην απόκρουση της επίθεσης στην Τρίπολη, ενώ η Ρωσία και άλλες χώρες που έχουν στρατεύματα στη Λιβύη δεν έχουν νόμιμες συμφωνίες με την κυβέρνηση. Η JMC έχει ξεπεράσει τα καθήκοντά της με την επιστολή απαιτώντας το διορισμό υπουργού Άμυνας, κάτι που μόνο το Προεδρικό Συμβούλιο και η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας μπορούν να κάνουν» αναφέρει η δήλωση.

Αναφέρθηκε επίσης στην αποφυγή της JMC να μιλήσει για την πλευρά (Khalifa Haftar) που απορρίπτει δημόσια την υπαγωγή σε μια πολιτική αρχή.

Η Λιβυκή Επιτροπή 5+5 επικρίθηκε μετά την επιστολή της προς το Προεδρικό Συμβούλιο και την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας καθώς και τον Αρχηγό της UNSMIL, που ζητούσε πάγωμα των κρατικών στρατιωτικών συμφωνιών και διάλυση ένοπλων ταξιαρχιών μόνο στη δυτική Λιβύη, χωρίς να κατονομάσει καμία ταξιαρχία υπό τη διοίκηση των δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ.

* πληροφορίες libyaobserver.ly

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail