Η Μαύρη Θάλασσα μετατρέπεται σε «Ζώνη Επικίνδυνων Στρατιωτικών Αντιπαραθέσεων»: Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών

Freepen.gr - Η Μαύρη Θάλασσα μετατρέπεται σε ζώνη επικίνδυνων στρατιωτικών αντιπαραθέσεων, δήλωσε ο Yuri Pilipson, διευθυντής του Τέταρτου Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

Αυτή ήταν η απάντηση του διπλωμάτη σε μια ερώτηση σχετικά με το πώς οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ επηρεάζουν την κατάσταση ασφάλειας στην περιοχή.

"Είναι απολύτως προφανές ότι αυτού του είδους η "εκπαίδευση "προκαλεί και δεν προλαμβάνει συγκρούσεις", υποστήριξε ο διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας με τη βοήθεια τόσο διπλωματικών όσο και άλλων μέσων.

«Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα πως η κλιμάκωση της στρατιωτικής-πολιτικής έντασης απευθείας στα σύνορά μας φέρνει μια αντιπαράθεση», πρόσθεσε ο Pilipson.

Από τις 28 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου, οι στρατιωτικές ναυτικές ασκήσεις Sea Breeze 2021 πραγματοποιήθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα. Μέχρι πέντε χιλιάδες στρατιωτικοί, 40 αεροσκάφη και 32 πλοία από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς και την Ουκρανία, συμμετείχαν σε αυτά. Παρακολουθήθηκαν από τις δυνάμεις υπηρεσίας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Λίγο πριν την έναρξη της άσκησης, το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Defender φέρεται να διέσχισε τα ρωσικά σύνορα κοντά στο ακρωτήριο Fiolent της Κριμαίας. Το ρωσικό περιπολικό πλοίο, μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις, έριξε προειδοποιητικές βολές ενώ ένα Su-24M προχώρησε σε προειδοποιητικούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της πορείας του Defender.

Το Λονδίνο υποστήριξε ότι το αντιτορπιλικό δε δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά και πως ποτέ δεν εισήλθε στα ρωσικά χωρικά ύδατα. Ωστόσο, ένας δημοσιογράφος που επέβαινε επιβεβαίωσε ότι το πλοίο είχε παραβιάσει σκόπιμα τα ρωσικά σύνορα.

Εν τω μεταξύ, η MSM ανέφερε ότι τα ρωσικά υποβρύχια εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους αποτελούν σοβαρή απειλή για τους ανατολικοευρωπαίους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Ο συντάκτης του άρθρου, Kris Osborn, σημείωσε ότι τα υπερηχητικά όπλα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα ανεξάρτητα από τη μέθοδο εκτόξευσης.

"Η διακοπή των ρουκετών που ταξιδεύουν με πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου είναι μια πρόκληση για κάθε δύναμη και η εκτόξευση από υποβρύχια δημιουργεί πρόσθετες προκλήσεις", εξήγησε.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα, οι στάσιμες θέσεις εκτόξευσης πυραύλων εδάφους μπορούν να προσδιοριστούν εκ των προτέρων. Ταυτόχρονα, υποβρύχια κρύβονται στον ωκεανό πριν από μια επίθεση, κάτι που θα περιπλέξει την προστασία από υπερηχητικά όπλα, είπε.

Ο Όσμπορν μοιράστηκε επίσης ανησυχίες σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που μειώνουν τα επίπεδα θορύβου. Αυτό θα βοηθήσει τα υποβρύχια να φτάσουν σε παράκτιες περιοχές απρόσιτες για επιφανειακά πλοία με μεγάλο βύθισμα, τόνισε ο δημοσιογράφος.

    «Εάν συμβεί αυτό, τότε η Αλβανία και η Βουλγαρία ενδέχεται να βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο», πρόσθεσε.

Την 1η Αυγούστου, ο επικεφαλής της στρατιωτικής ακαδημίας του Γενικού Επιτελείου, Γενικός Συνταγματάρχης Βλαντιμίρ Ζαρουντνίτσκι, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία αναπτύσσει τον τελευταίο υπερηχητικό πύραυλο μεγάλης εμβέλειας Χ-95.

Τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε ότι διάφορα υπερηχητικά συστήματα θα γίνουν η ραχοκοκαλιά των μη πυρηνικών δυνάμεων αποτροπής της Ρωσίας.

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail