Τούρκοι τζανταρμάδες έκαναν ασήκωτους στο ξύλο δύο Σύριους που τόλμησαν να περάσουν τα σύνορα

Freepen.gr - Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) δήλωσε την Τρίτη ότι έλαβε ένα βίντεο που δείχνει δύο άνδρες με κοψίματα και μώλωπες στο σώμα τους, υποστηρίζοντας ότι βασανίστηκαν από Τούρκους χωροφύλακες μετά από απόπειρα να περάσουν στην Τουρκία, επικαλούμενο τοπικές πηγές.

Σύμφωνα με πηγές του SOHR, οι δύο νεαροί άνδρες προσπαθούσαν να εισέλθουν στην τουρκική επικράτεια κοντά στην συνοριακή πύλη Öncüpınar στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Οι δύο άνδρες είναι αδέλφια, αναφέρει το SOHR, και πρόσθεσε πως έχουν εκτοπιστεί από την πόλη Μουρέκ στην επαρχία Χάμα, που τώρα ελέγχεται από τη Δαμασκό.

Τα εγκλήματα μίσους εναντίον προσφύγων και μεταναστών, που κατηγορούνται για πολλά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας, κλιμακώνονται στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών και των αντιπολιτευτικών μέσων, τροφοδοτούν και εκμεταλλεύονται τις φλόγες του μίσους εναντίον ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις χώρες τους και ζήτησαν καταφύγιο στην Τουρκία, κι ας είναι η χώρα τους μια από εκείνους που υποδαύλισαν τον πόλεμο όσο τίποτε.

Το βίντεο με τις πολύ σκληρές εικόνες μπορείτε να το δείτε στο SOHR.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail