Κυνική ομολογία Ερντογάν πως η Τουρκία δεν έχει ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος!

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στις περιοχές της Μεσογείου και του Αιγαίου της Τουρκίας, παραδεχόμενος ότι η χώρα δε διαθέτει ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.

«Η THK [Τουρκική Αεροναυτική Ένωση] δεν έχει αεροπλάνο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Eργαζόμαστε με 45 ελικόπτερα. Εκτός από αυτό, ο αριθμός των αεροπλάνων μας από σήμερα έχει αυξηθεί σε πέντε-έξι. Υπάρχουν αεροπλάνα που έχουμε πάρει από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Και ένα άλλο αεροπλάνο θα χρησιμοποιηθεί από το Αζερμπαϊτζάν», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στις 30 Ιουλίου.

Τα σχόλια του Ερντογάν ήρθαν καθώς η κυβέρνηση δέχεται σοβαρές επικρίσεις επειδή δεν έχει στην κατοχή της ούτε ένα αεροσκάφος πυρόσβεσης που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ότι μισθώνει από τη Ρωσία.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν είχε ούτε ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο, συμπληρώνοντας πως ο Ερντογάν έχει πολλά στην κατοχή του.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Alpay Antmen, ανέφερε από τη σκηνή των δασικών πυρκαγιών στη Μερσίνα, ότι ο Ερντογάν έχει 13 αεροπλάνα στην κατοχή του αναφερόμενος στον προεδρικό στόλο, ενώ κανένα πυροσβεστικό αεροσκάφος δεν έχει χρησιμοποιηθεί στη Μερσίνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail