Αφγανιστάν: Μια ακραία μεταναστευτική κρίση σε εξέλιξη

Περίμενα μερικές μέρες για να έχω μια πρώτη εικόνα πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Οι τελευταίες εξελίξεις, επιβεβαιώνουν και τις εκτιμήσεις που πάνω κάτω όλοι μας έχουμε διαβάσει. Τεράστια μεταναστευτικά ρεύμα κινούνται προς την Ευρώπη.

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Και αυτή τη φορά ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε σαν χώρα μια νέα μεταναστευτική κρίση. Μια μεταναστευτική κρίση διττή. Η πρώτη αφορά τους Αφγανούς που ΗΔΗ βρίσκονται στη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή με βάση τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας τις προσεχείς εβδομάδες ταυτόχρονα με την πίεση στα ανατολικά μας σύνορα θα βρεθεί και μπροστά σε μια δικονομική αλλά και πολιτική κρίση, που θα αφορά του χιλιάδες Αφγανούς που ήδη βρίσκονται στη χώρα μας και κρατούνται από τις αρχές προκειμένου να απελαθούν ή τελειώνουν οι προθεσμίες οικειοθελούς αποχώρησης.

Κακά τα ψέματα στο Αφγανιστάν έχουν καταρρεύσει τα πάντα, συνεπώς και το σύστημα επανεισδοχής απελαθέντων παράνομων μεταναστών.

Τα πράγματα σε λίγες ημέρες στα σύνορα θα γίνουν ανυπόφορα. Ευτυχώς αυτή τη φορά η έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και η σημερινή (20/8/2021) μετάβαση δύο υπουργών (Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας) με τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και Ελληνικής Αστυνομίας, στη συνοριακή γραμμή του Έβρου δείχνει ότι τουλάχιστον δεν θα μας πιάσουν στον ύπνο ή ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να μας κοιμίσει και τόσο (άσχετα εάν αυτό το αφήγημα τη συγκεκριμένη στιγμή την βολεύει πολιτικά, ουδέν κακόν αμιγές καλού).

Προσέξτε όταν λέω ότι γίνουν ανυπόφορα δεν περιγράφω μια εκτίμηση. Όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες που θα σας παραθέσω πιο κάτω και έχουν ληφθεί πριν από λίγες ώρες στις πόλεις Zabol και Taybat του Ιράν, καθώς και στην μεθοριακή γραμμή της Τουρκίας κοντά στο χωριό Kapikoy.

Οι πληροφορίες από το Ιράν (πάντα ότι προέρχεται από το Ιράν πρέπει να το λαμβάνουμε πολύ προσεκτικά υπόψη για τους γνωστούς λόγους) μιλάνε για μεταναστευτικές ροές που ανέρχονται στα 600 περίπου άτομα στο 24ώρο ανά μεθοριακό σταθμό στα σύνορα Ιράν με Αφγανιστάν.

Αυτοί οι αριθμοί δεν αφορούν το κύριο μεταναστευτικό ρεύμα, το οποίο αναμένεται να φθάσει στα σύνορα Ιράν Αφγανιστάν σε περίπου δύο μέρες.

Μετά από όλα αυτά μένει να αποδειχθούν δύο πράγματα. Αν πράγματι τα οχυρωματικού τύπου έργα που έγιναν στον Έβρο θα πιάσουν τόπο και αν θα ληφθεί η πολιτική απόφαση να σφραγίσουμε τα θαλάσσια σύνορα μας αποτελεσματικά όπως πράγματι έγινε τον Μάρτιο του 2020.













Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail