Μακελειό αμάχων στη βορειοανατολική Συρία: Πατέρας και τρία παιδιά σκοτώθηκαν σε τουρκική επίθεση

Freepen.gr - Αργά στις 3 Αυγούστου, ένας άμαχος άνδρας και τα τρία παιδιά του σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα τουρκικών βομβαρδισμών στη βόρεια ύπαιθρο της Ράκα στη βορειοανατολική Συρία.

Ο 54χρονος Zidan Khalad al-Issa και τα παιδιά του, Ziad, Muna και Huda, σκοτώθηκαν όταν τουρκικά βλήματα έπληξαν το σπίτι τους που βρίσκεται στο χωριό al-Safawiyah στα ανατολικά της πόλης Ain Issa. Οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ελέγχουν την περιοχή.

Μια νοσοκόμα στο νοσοκομείο Martyr Omar Alloush στην Ain Issa δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Hawar (ΑΝΗΑ) ότι η γυναίκα και η μεγαλύτερη κόρη του al-Issa τραυματίστηκαν σοβαρά από τους βομβαρδισμούς. Και οι δύο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στη Ράκα.

Ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του εισέβαλαν στη βορειοανατολική Συρία τον Οκτώβριο του 2019. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν μια μεγάλη λωρίδα γης μεταξύ Αλ Χασάκα και Ράκα με τα λόγια καθώς αδυνατούσαν με τα όπλα.

Από τότε, οι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τις περιοχές που παραμένουν υπό τον έλεγχο των SDF στην περιοχή.

Το κουρδικό πρακτορείο δημοσιεύει και φωτογραφίες των θυμάτων μετά τη βομβιστική επίθεση.

Για τη διεθνή κοινότητα ήταν απλώς Τρίτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail