Η Αίγυπτος σκοπεύει να ανεβάσει την στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία σε νέο επίπεδο

Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου σκοπεύει να φέρει σε νέο επίπεδο όλους τους τομείς της στρατιωτικής συνεργασίας με Ρώσους συναδέλφους, δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Άμυνας, Αχμέτ Ζάκι κατά τη συνεδρίαση της κοινής ρωσοαιγυπτιακής επιτροπής στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας την Τρίτη στη Μόσχα, γράφει το ΤΑΣΣ.

"Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ανάπτυξης διαφόρων κατευθύνσεων της στρατιωτικής μας συνεργασίας επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως είμαστε στο σωστό δρόμο. Θέλουμε πολύ να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αυτήν την αλληλεπίδραση σε όλους τους τομείς και στο πνεύμα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης», είπε στην αρχή της συνάντησης.

Ο υπουργός Άμυνας σημείωσε την αμοιβαία πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας των δύο χωρών να αναζωπυρώσουν τις μακροχρόνιες φιλικές σχέσεις που συνδέουν τον λαό της Ρωσίας και της Αιγύπτου. "Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό υπό το φως του αυξανόμενου επιπέδου και της ποικιλίας των απειλών στις τυπικές και μη τυποποιημένες μορφές τους, που προκαλούνται από την επιδεινούμενη κατάσταση στον τομέα της διεθνούς ασφάλειας", είπε.

Σημείωσε επίσης την ανάγκη αποκατάστασης της σταθερότητας και της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, απορρίπτοντας παράλληλα με την απόρριψη της ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών με διάφορα πρόσχημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail