Να μας πει ο κ. Δένδιας πως στο καλό «συρρικνώθηκε» ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης

photo: https://www.maxpixel.net/Date-Landscape-Tower-City-Turkey-Galata-Istanbul-2381432
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας απαντώντας σε πρόσφατες τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με τα εκπαιδευτικά ζητήματα, που κανονικά ουδεμία δουλειά έχει η Τουρκία, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη αριθμεί περίπου 120.000 μέλη. Η ελληνική στην Τουρκία έχει συρρικνωθεί σε μόλις 3.000. Την στιγμή που την εποχή της Λωζάννης ήταν ισάριθμες».

Του Στρατή Μαζίδη

Να μας εξηγήσει όμως το Υπουργείο Εξωτερικών και ο κ. Δένδιας πως στην ευχή η ελληνική μειονότητα συρρικνώθηκε; Εντάξει για τους δικούς μας προγόνους μάθαμε από την κ. Ρεπούση επί υπουργείας Γιαννάκου και πρωθυπουργού Καραμανλή ότι απλά συνωστίστηκαν στην προκυμαία της Σμύρνης.

Στην Κωνσταντινούπολη όμως τι συνέβη; Πώς συρρικνώθηκε η ελληνική παρουσία; Έμπασε στο πλύσιμο; Μάζεψε στον ήλιο; 

Διότι μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι χτυπήθηκε το 1942 με το διαβόητο Βαρλίκ βεργκισί, τον εφάπαξ δυσβάστακτο περιουσιακό φόρο.

Ξέραμε πως το 1955 συνέβη οργανωμένο πογκρόμ όπου έγιναν συντρίμμια χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις, κόσμος δολοφονήθηκε, γυναίκες και κορίτσια βιάστηκαν, σπίτια έγιναν στάχτη.

Είχαμε μάθει ότι το 1964 αμέτρητοι Ελληνες απελάθηκαν αρνούμενοι να αλλαξοπιστήσουν.

Βασικά δε γνωρίζαμε ότι συρρικνώθηκε αλλά πως βάσει διαχρονικού σχεδίου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας εξαφανίστηκε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail