Ταξιδιωτική ειδοποίηση των ΗΠΑ για Τουρκία λόγω ιού, αυθαίρετων συλλήψεων και τρομοκρατίας!

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία, επικαλούμενες τόσο την αύξηση σε περιπτώσεις COVID-19 όσο και την απειλή αυθαίρετης κράτησης και την τρομοκρατία.

Τη Δευτέρα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι είχε εκδώσει «Επιπέδου 4 ταξιδιωτική ειδοποίηση υγείας» για την Τουρκία λόγω του COVID-19, γεγονός που υποδηλώνει πολύ υψηλό επίπεδο του ιού στη χώρα.

«Λόγω της τρέχουσας κατάστασης στην Τουρκία, ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες ενδέχεται να κινδυνεύουν να προσβληθούν και να εξαπλώσουν παραλλαγές COVID-19», ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Προστασίας Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) σε ξεχωριστή δήλωση. «Οι ταξιδιώτες πρέπει να ακολουθούν συστάσεις ή απαιτήσεις στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας και της παραμονής 6 ποδιών μακριά από τους άλλους».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε επίσης ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πολιτών των ΗΠΑ, για φερόμενες σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, βασισμένες σε λιγοστά ή μυστικά στοιχεία και λόγους που φαίνεται να έχουν πολιτικά κίνητρα.

Οι τρομοκρατικές ομάδες ενδέχεται να επιτεθούν σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων τουριστικών τοποθεσιών, συγκοινωνιακών κέντρων και εμπορικών κέντρων με μικρή ή καθόλου προειδοποίηση, ανέφερε η οδηγία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail