Η Ρωσία έτοιμη να βοηθήσει την Αρμενία να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της

Freepen.gr - Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είναι έτοιμο να βοηθήσει την Αρμενία στον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση των ενόπλων δυνάμεών της, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου καλωσορίζοντας τον Αρσάκ Καραπετιάν υπό την ιδιότητα του αρχηγού άμυνας της Αρμενίας στη Μόσχα την Τετάρτη, μεταδίδει το tass.com.

"Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της στρατιωτικής μας αλληλεπίδρασης τόσο σε διμερή μορφή όσο και στο πλαίσιο του CSTO [Οργανισμός Συλλογικής Ασφάλειας]. Είμαστε επίσης έτοιμοι να συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια στην εφαρμογή του προγράμματος μεταρρύθμισης των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας. Είναι μια δύσκολη εργασία, αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε με την εμπειρία σας», επεσήμανε ο Σόιγκου.

Η ρωσική 102η στρατιωτική βάση που βρίσκεται στην Αρμενία είναι καλά εξοπλισμένη και αποτελεί εγγυητή σταθερότητας, δήλωσε ο επικεφαλής άμυνας της Ρωσίας.

"Η Αρμενία είναι σύμμαχος και βασικός εταίρος της Ρωσίας στην παροχή ασφάλειας στο Νότιο Καύκασο και είμαστε εξαιρετικά ενδιαφερόμενοι για τη διατήρηση της σταθερότητας σε αυτήν την περιοχή", τόνισε ο Σόιγκου.

Ο Ρώσος αρχηγός άμυνας συνεχάρη τον Καραπετιάν για τον διορισμό του ως υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας ότι αυτό έγινε «σε μια δύσκολη στιγμή όταν η χώρα αντιμετωπίζει πολύπλοκα καθήκοντα μεταρρύθμισης της αμυντικής της σφαίρας».

Από την πλευρά του, ο Καραπετιάν δήλωσε ευγνώμων στον Σόιγκου για την ετοιμότητα του Ρώσου υπουργού Άμυνας να βοηθήσει στην αποκατάσταση της μαχητικής αποτελεσματικότητας των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων, τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση των στρατευμάτων της δημοκρατίας.

Ο Καραπετιάν τόνισε ότι πραγματοποιούσε την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό ως υπουργός Άμυνας στη Ρωσία, η οποία ήταν ο στρατηγικός σύμμαχος της Αρμενίας.

"Η Ρωσία είναι το μόνο κράτος που δίνει ένα πραγματικά απτό προϊόν ασφάλειας για τον Αρμενικό λαό και ασχολείται με ζητήματα ασφάλειας όχι μόνο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αλλά και άμεσα στα σύνορα της Αρμενίας σήμερα", δήλωσε ο Καραπετιάν.

"Είμαστε έτοιμοι για πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία", δήλωσε ο Αρμένιος αρχηγός άμυνας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail