Η δευτερογενής μετανάστευση πρόβλημα για την Ελλάδα: Τι μας κρατά τόσο σφιχτά δεμένους στη Γερμανία;

Η ΣΤΡΕΒΛΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΟΤΙ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

υποναυάρχου ε.α. - προέδρου Κοινωνίας Αξιών
 
Στις 21 Ιουλίου 2021, όταν πολύ πριν ΟΛΟΙ οι εχέφρονες και επιστημονικά επαρκείς πολιτικοί και στρατηγικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι Ταλιμπάν θα κυριαρχήσουν στο Αφγανιστάν μετά την φυγή (περί αθρόας φυγής πρόκειται) των Αμερικανών και των Νατοϊκών χωρών, η Ελλάδα υπέγραφε συμφωνία με την Γερμανία, η οποία προβλέπει τη χρηματοδότηση από το Βερολίνο ελληνικού προγράμματος ένταξης αναγνωρισμένων προσφύγων, με στόχο την αποτροπή δευτερογενών μετακινήσεων προς άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δηλαδή δεν μας έφθαναν όσοι μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα έχοντας πάρει άσυλο, όσων εκκρεμούν τα αιτήματα ασύλου είτε ακόμη και αυτοί που έχουν απορριφθεί τα αιτήματα και δεν μπορούμε να τους στείλουμε οπουδήποτε αφού η συμφωνία με την Τουρκία δεν υλοποιείται και δεν τους δέχονται οι πατρίδες τους, τώρα θα έχουμε και επισήμως γίνει η δεξαμενή της Ευρώπης, όπου θα καταλήξουν και οι διωκόμενοι Αφγανοί από το καθεστώς των Ταλιμπάν, νόμιμα πλέον διεκδικούντες άσυλο, και χωρίς μάλιστα να μπορείς να τους δώσεις ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε σε άλλες χώρες.
Προσέξτε τις δηλώσεις πηγών του Υπουργείου, που δημοσιεύθηκαν χωρίς μάλιστα επίσημη ανακοίνωση στα ΜΜΕ, για να πληροφορηθεί ο Ελληνικός λαός:

«Όπως ανέφεραν οι πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης, η συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, με κατανόηση από την γερμανική πλευρά τόσο των ιδιαίτερων αναγκών των χωρών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ όσο και της σημασίας της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών στην κατανομή των βαρών του μεταναστευτικού».

Άλλο πάλι κι αυτό - το καλό κλίμα αναδεικνύεται σε σημαντικότερο από τις δυσμενείς προβλέψεις της ίδιας της συμφωνίας, πέραν του ότι δεν υπάρχουν πλέον επίσημες ανακοινώσεις για τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας, αλλά μιλάνε οι ανώνυμες και ανεύθυνες πηγές. Δεν το λες και υπεύθυνη Δημοκρατική λειτουργία αυτό.

Και συνεχίζουν οι “πηγές”: « οι κ. Ζεεχόφερ και Μηταράκης εκτιμούν ότι η σταδιακή άνοδος των Ταλιμπάν στην εξουσία εγκυμονεί τον κίνδυνο νέων μαζικών ροών από το Αφγανιστάν προς την Ευρώπη».

Δηλαδή καθυστερημένα πάντα, χωρίς οι εκπρόσωποί μας να αντιλαμβάνονται ότι η αλλαγή καθεστώτος στο Αφγανιστάν ήταν βεβαιότητα (παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου των ΗΠΑ οι στρατιωτικοί τους εκτιμούσαν ότι η κυριαρχία των Ταλιμπάν ήταν θέμα εβδομάδων), χωρίς να αξιολογούν σε βάθος τις επιπτώσεις αυτής της αλλαγής, υπογράφουν συμφωνίες εξαιρετικά επιβαρυντικές που δεσμεύουν δυσμενώς την χώρα. 

«Η ελληνική πλευρά κατέστησε ακόμη σαφές ότι προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της δευτερογενούς μετανάστευσης θα πρέπει να φυλάσσονται αποτελεσματικά τα σύνορα ώστε να μην υπάρχει πρωτογενής μετανάστευση, ενώ διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει συμφέρον από τη δευτερογενή μετανάστευση, διότι όσοι φθάνουν στον τελικό τους προορισμό, π.χ. στην Γερμανία, λειτουργούν μετά ως παράδειγμα για όλους τους πρόσφυγες».

Δηλαδή για μας η "Δευτερογενής Μετανάστευση είναι πρόβλημα" για τον κ. Μηταράκη και για να λυθεί (υπέρ των Ευρωπαίων) θα πρέπει να φυλάμε καλύτερα τα σύνορα για να μην έχουμε πρωτογενή στην Ελλάδα. Πιο στρεβλή, παθητική και αφελής αντίληψη δεν μπορεί να υπάρχει. 

Η δευτερογενής μετανάστευση «ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ» όλων των χωρών της Ευρώπης και προβλέπεται η δυνατότητα και από το Διεθνές Δίκαιο κύριοι φωστήρες της πολιτικής. 

Και όταν αποδέχεσαι ότι "είναι πρόβλημα η Δευτερογενής Μετανάστευση" και με δεδομένα:

- Ότι δεν μπορεί να στεγανοποιήσεις τα σύνορά σου γιατί υπάρχει η θάλασσα με μέγιστη δικαιοδοτική έκταση μέχρι τα 6 νμλ (πολλές φορές έχω προτείνει συνορεύουσα ζώνη μέχρι τα 10 νμλ από τις γραμμές βάσεως που θα περιελάμβανε το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου και είναι πράξη μονομερώς ανακηρυσσόμενη και θα έπρεπε να εκμεταλλευθούμε τις περιστάσεις) που σημαίνει ότι περνάνε από πολλά ανοίγματα χωρίς έλεγχο και υπερκερνούν τις περιοχές περιπολίας.

- Ότι οι ίδιοι οι Τούρκοι δεν συνεργάζονται και μας τους ξαποστέλνουν με κάθε τρόπο

- Ότι το Διεθνές Δίκαιο δεν επιτρέπει τις επαναπροωθήσεις χωρίς δυνατότητα υποβολής αιτήματος ασύλου και άρα θα βρεθεί η χώρα υπόλογη διεθνώς (και βρίσκεται συνεχώς), εάν το κάνει χωρίς να έχει διασφαλίσει αυτήν την δυνατότητα υποβολής αιτήματος ασύλου. 

Η «κοινωνία αξιών» έχει προτείνει εγγράφως με υπομνήματα πολλές φορές σε ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις να διεκδικήσουμε προς την ΕΕ την δυνατότητα υποβολής των αιτημάτων ασύλου στις πρεσβείες και προξενεία των Ευρωπαϊκών χωρών είτε σε δομές μικτές της ΕΕ στην Τουρκία,

α) που σημαίνει ότι τα αιτήματα θα αφορούν όλες τις χώρες και όχι μόνο την Ελλάδα 

β) όπου θα γίνεται το πρώτο φιλτράρισμα για όσους πραγματικά πληρούν τις προϋποθέσεις-όπου θα φαίνεται και που θέλουν να πάνε οι μετανάστες 

γ) όπου τότε το βάρος πραγματικά θα μοιράζεται και δεν θα γινόμαστε το στρατόπεδο συγκεντρώσεως της ΕΕ. 

τότε αποδεχόμενος την άρση της δυνατότητας δευτερογενούς μετανάστευσης των δικαιουμένων ασύλου με ταξιδιωτικά έγγραφα (και των Αφγανών πλέον σύντομα - ας μην τρέφουμε αυταπάτες για το καθεστώς των Ταλιμπάν που κινδυνεύει να απομονωθεί όπως "απείλησε" ο ανεκδιήγητος Μπορέλ), στην ουσία αποδέχεσαι την παρεκτροπή και αναλαμβάνεις την υποχρέωση να σηκώσεις εσύ όλο το βάρος του προβλήματος, και να γίνει η χώρα μας το στρατόπεδο συγκεντρώσεως όλης της ΕΕ και της Γερμανίας κυρίως!

Και ερωτώ προσωπικά: Τι είναι αυτό που μας κρατάει δεμένους τόσο σφιχτά, χωρίς βούληση, παθητικούς δέκτες και ενεργούμενα της Γερμανίας;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail