Σκοπιανό ΜΜΕ: «Ηρωίδα στην ελληνική τραγωδία: Αυτή η μελαχρινή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά των πυρκαγιών»

Freepen.gr - Με τίτλο «Ηρωίδα στην ελληνική τραγωδία: Αυτή η μελαχρινή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά των πυρκαγιών» η σκοπιανή ιστοσελίδα vecer.mk κάνει ένα σύντομο αφιέρωμα στην Κατερίνα Ιωαννίδη και αναφέρει:

Φωτογραφίες μιας γενναίας γυναίκας της οποίας το πρόσωπο δείχνει όλη τη φρίκη που περνούν οι πυροσβέστες που έχουν εμφανιστεί σχεδόν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Η Κατερίνα Ιωαννίδη φωτογραφήθηκε την Παρασκευή καθώς εκείνη και οι συνάδελφοί της μάχονταν με την πυρκαγιά των Αφιδνών. Η φωτογραφία της έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει τι περνούν αυτή τη στιγμή οι πυροσβέστες στην Ελλάδα.

Με ένα λάστιχο στα χέρια και ένα πρόσωπο μαυρισμένο από τον καπνό, κάνει μεγάλες προσπάθειες εδώ και μέρες για να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί.

Εκτός από την κατάσβεση αυτής της πυρκαγιάς, συμμετείχε επίσης στην κατάσβεση της φωτιάς στην Ανάβυσο τον περασμένο Σεπτέμβριο, γράφει το Telegram.rs.

Η Κατερίνα Ιωαννίδη ζει στον Πειραιά, όπου δούλεψε για χρόνια στον τομέα της πολιτικής προστασίας ως εθελοντής πυροσβέστης.

«Δεν φοβάμαι τις φλόγες και κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, γιατί ξέρω ότι οι συνάδελφοί μου δε θα με αφήσουν, όπως δε θα τους αφήσω», είπε η Κατερίνα σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Κληρονόμησε την αγάπη της για τον εθελοντισμό από τους γονείς της, οι οποίοι την έμαθαν από μικρή ηλικία να βοηθά τους άλλους.

Οι γονείς της ήταν ένα υπέροχο παράδειγμα για εκείνη, τους είδε να βοηθούν ανιδιοτελώς τους ανθρώπους που παλεύουν με πλημμύρες, πυρκαγιές και σεισμούς.

Έλαβε μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ηλεία το 2007, στο Μάτι το 2018, αλλά και στην αποκατάσταση των πλημμυρών στην Εύβοια και τη Μάνδρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail