Σκιάθος, το άγριο τοπίο στην παραλία της Ασέληνου που δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο

Από τις πιο ιδιαίτερες ακτές του νησιού - Δείτε τις φωτογραφίεςΑπό τις πιο ιδιαίτερες ακτές του νησιού - Δείτε τις φωτογραφίες

Από: newsbeast.gr

Αδιαμφισβήτητα η Σκιάθος συγκαταλέγεται στα πιο δημοφιλή νησιά των Σποράδων, αποτελώντας από τις πιο κλασικές επιλογές που έχει όποιος θέλει να συνδυάσει το φυσικό πλούτο και τις ονειρικές παραλίες με το οργανωμένο και αρκετά έντονο beach και nightlife.

Προικισμένη σε υπερθετικό βαθμό από το μεγαλείο της φύσης, φημίζεται για μερικές από τις πιο όμορφες και πολυσύχναστες παραλίες τόσο των Σποράδων όσο και του Αιγαίου γενικότερα. Χρυσαφένιες ακρογιαλιές ή γραφικοί κόλποι με ονειρικά νερά -με εύκολη πρόσβαση στην πλειονότητά τους- και το καταπράσινο τοπίο του νησιού να αγγίζει πολλές φορές ακόμη και τη θάλασσα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός που κάθε χρόνο κατακλύζεται από τουρίστες που την επιλέγουν γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Ανάμεσα στις πιο ιδιαίτερες και άγριες ακτές του νησιού, η διπλή παραλία του Ασέληνου, Μεγάλου και Μικρού, στο βόρειο τμήμα της Σκιάθου.

Σκιάθος- Το άγριο τοπίο στην παραλία της Ασέληνου που δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο

Χοντρή άμμος, βότσαλα, νερά κρυστάλλινα και υπέροχη, ανοιχτή θέα συνθέτουν το σαγηνευτικό ψηφιδωτό του Ασέληνου, που καθηλώνει με το επιβλητικό τοπίο του.

Σε απόσταση 15 χλμ. περίπου από τη Χώρα της Σκιάθου, η παραλία Ασέληνος είναι μία από τις άγριες ακτές του νησιού, ιδανική επιλογή για όλους εσάς που θέλετε να απολαύσετε τις βουτιές σας μακριά από την πολυκοσμία των πολυσύχναστων πλαζ. Με ψιλό βότσαλο, χρυσαφένια χοντρή αμμουδιά και απότομα καταγάλανα νερά, θα σας εντυπωσιάσει με το πανέμορφο σκηνικό που απλώνεται μπροστά σας.

Η ακτή διαθέτει λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ σε απόσταση μόλις 10 λεπτών με τα πόδια από την παραλία του Μεγάλου Ασέληνου, συναντάται η ακτή Μικρός Ασέληνος, για ακόμη πιο ήσυχα μακροβούτια. Όσοι επιλέξετε τον Ασέληνο για τις καλοκαιρινές βουτιές σας θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στους βοριάδες, καθώς όσο ευεργετικοί κι αν είναι για την ζέστη του καλοκαιριού, φέρνουν μαζί τους και μεγάλα κύματα.
 
 




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail