Όταν σε βραβεύουν οι Γερμανοί και εσύ χαίρεσαι

«Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά σε ένα νέο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο όραμα, ως μοντέλο για την ειρηνική επίλυση των διαφορών, με προστασία των εθνικών συμφερόντων και οικοδόμηση εμπιστοσύνης και συνεργασίας ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές.»

Από: pagenews.gr

Λάμπρος Καλαρρύτης


Η δήλωση αυτή ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μαζί με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ βραβεύτηκαν από τους Γερμανούς για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Συγκεκριμένα έλαβαν από κοινού το Βραβείο Ειρήνης της Βεστφαλίας, μια βράβευση η οποία ακούγεται καθόλα λογική, καθώς οι Γερμανοί είχαν μεγαλύτερη πρεμούρα και πίεζαν περισσότερο από τους Αμερικανούς για να κλείσει η Ελλάδα το θέμα του ονόματος, υποχωρώντας βέβαια ως συνήθως, αν και μάλλον εξεπλάγησαν και οι ίδιοι από το εύρος και το βάθος της ελληνικής παράδοσης. Γι’ αυτό εξάλλου η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την τότε επίσκεψη της εδώ στις κοινές δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε «ευγνώμων» για την υπογραφή της συμφωνίας. Όχι απλά ικανοποιημένη. Ευγνώμων.

Κάποιος δηλώνει ευγνώμων για κάτι όταν αποκομίζει μεγάλη ωφέλεια, όταν προκύπτει κάτι πολύ θετικό για τον ίδιο. Προφανώς και η Συμφωνία αυτή αποτελεί μεγάλο κέρδος για τη Γερμανία η οποία, να μην ξεχνιόμαστε, είναι αυτή η οποία πρωτοστάτησε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Ήθελε μέσω της Συμφωνίας(περισσότερο από τους Αμερικανούς) να ξεμπλοκάρει την ένταξη και πορεία των Σκοπίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς ώστε να διευρύνει την επιρροή της στα Βαλκάνια, να αφομοιώσει περαιτέρω γεωπολιτικά και διπλωματικά την Ελλάδα κάτι που αποτελεί πάγια επιδίωξή της και να εγγράψει υποθήκες για αποσταθεροποιητικές πολιτικές κατά της χώρας μας στο μέλλον μέσω της εργαλειοποίησης των Σκοπίων τα οποία απέκτησαν περισσότερα απ’ όσα είχαν ποτέ φανταστεί.

Αναγνώριση ονόματος, ταυτότητας, γλώσσας, όλα με ελληνική υπογραφή. Όλο το «σετ» εργαλείων για την έγερση «ζητημάτων» στο πάντα πρόσφορο έδαφος των Βαλκανίων υπάρχει πλέον στα χέρια οποιουδήποτε θελήσει να χρησιμοποιήσει το κρατίδιο. Ο Αλέξης Τσίπρας χαίρεται και επαίρεται που τον βραβεύουν οι Γερμανοί – δίχως να αναρωτιέται τον λόγο- γι’ αυτήν την επαίσχυντη Συμφωνία η οποία έβλαψε και διέσυρε την Ελλάδα. Διότι ανεξαρτήτως των φιλικών χτυπημάτων στην πλάτη των πρόθυμων Τσίπρα και Κοτζιά, όλοι αντιλαμβάνονται τον διασυρμό τα χώρας και ότι η Συμφωνία αυτή είναι αποτέλεσμα της προθυμίας μίας κυβέρνησης να υπογράψει οτιδήποτε προκειμένου να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία. Όπως έπραξε και με τα Μνημόνια.

Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του βέβαια είναι συνεπείς με τις θέσεις τους και μάλιστα ίσως έβαλαν λίγο νερό στο κρασί τους διότι στην πραγματικότητα πάντα υπέρ του «Μακεδονία» νέτο-σκέτο ήταν. Εξάλλου στο μυαλό τους – όπως φάνηκε και από τη σημειολογία σε πλείστες περιπτώσεις- είχαν πάντα μία αίσθηση εμφυλιοπολεμικής ρεβάνς για την αποτυχία των ιδεολογικών τους προγόνων να διαμελίσουν την Ελλάδα μέσω απόσχισης της Μακεδονίας σε συνεργασία με τους (συσ)συμμορίτες της άλλης πλευράς των συνόρων.

Η πώρωση πάντως είναι τέτοια που ο Αλέξης Τσίπρας δεν αντελήφθη ότι η βράβευση από τους Γερμανούς είναι και η επιβεβαίωση ότι έκανε τη δουλειά τους και για αυτό του δίνουν φιλοδώρημα. Ίσως το κάνουν και επίτηδες, βέβαιοι όντες ότι ένας τύπος ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει αυτό που αρνήθηκαν όλοι οι προηγούμενοι, το πιθανότερο είναι να μην αντιλαμβάνεται και τι σημαίνει αυτή η βράβευση.

Εξάλλου παρότι οι Γερμανοί δεν φημίζονται για το χιούμορ τους η διαδικασία έχει και μία διάσταση τρολιάς διότι οι Τσίπρας- Ζάεφ μοιράστηκαν το βραβείο με την οργάνωση… «Plant for the Planet» που έχει φυτέψει «εκατομμύρια δέντρα». Πάλι καλά. Θα μπορούσαν να τον βραβεύσουν μαζί με τον Σύλλογο Φίλων Γερμανικής Μπύρας εν όψει του Oktoberfest.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail