Ο Ερντογάν ζητά από τη Λιβύη να πληρώσει τα χρέη της στους Τούρκους!

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης να πληρώσει χρέος 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων (5 δισεκατομμύρια δηνάρια) για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην πλούσια σε πετρέλαιο χώρα, που επλήγη από τον πόλεμο, μετέδωσε τη Δευτέρα η αιγυπτιακή κρατική εφημερίδα Al Ahram, επικαλούμενη το Sky News Arabia.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του Ερντογάν με τον προσωρινό πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπέιμπα το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη πριν από τη συνάντηση τουρκικής και λιβυκής αντιπροσωπείας.

Η Τουρκία υποστήριζε επί χρόνια την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη εναντίον του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) με έδρα την Ανατολή, ο οποίος υποστηρίχθηκε μεταξύ άλλων από τη Ρωσία, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Λιβύη τον Μάρτιο είδε τη νέα κυβέρνηση τον Μάρτιο, τερματίζοντας τον εξάχρονο διαχωρισμό, αλλά η Άγκυρα παραμένει σε μεγάλο βαθμό εμπλεκόμενη στη χώρα και συνεχίζει να προσφέρει σημαντική υποστήριξη στον Ντμπέιμπα.

Οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Λιβύη αυξήθηκαν κατά 58 % σε ετήσια βάση μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου του τρέχοντος έτους στα 826 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο επικεφαλής κορυφαίου τουρκικού εμπορικού ομίλου τον Μάιο.

Οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Λιβύη ήταν σχεδόν διπλάσιες από το συνολικό μέσο όρο της χώρας, 33,1 %, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο τον Μουρτάζα Καρανφίλ, πρόεδρο του Συμβουλίου Τουρκίας-Λιβύης του Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEİK).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail