Φανταστείτε Οικονομόπουλος και Τσιτσιπάς να αμφισβητούσαν την ικανότητα της Κυβέρνησης στη διαχείριση πανδημίας και πυρκαγιών!

Στο… ντεμπούτο του Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είπε ένα πετυχημένο. «Αμφισβητείται η ικανότητα του Τσιτσιπά να αξιολογήσει τη σημασία των εμβολιασμών». Βέβαια, πουθενά δεν διεκδίκησε ο Έλληνας τενίστας τον ρόλο του ειδικού. Ούτε ο Νίκος Οικονομόπουλος ζήτησε να τον έχουν «βιτρίνα» στη νοσηλεία του.


Φανταστείτε να γινόταν το αντίστροφο. Να μπορούσαν δηλαδή όντως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νίκος Οικονομόπουλος να αμφισβητήσουν την ικανότητα του Γιάννη Οικονόμου και των λοιπών Κυβερνώντων, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, στη διαχείριση κρίσεων. Είτε αυτές αφορούν την πανδημία, είτε τις πυρκαγιές.

Από τον Στέφανο Τσιτσιπά ζητήθηκε δύο φορές να πει τη γνώμη του για το εμβόλιο. Τη γνώμη του σε ότι έχει να κάνει τον εαυτό του και το τι προτίθεται να κάνει ο ίδιος. Την είπε. Την εξήγησε και τόνισε και δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Αφενός πως δεν είναι αρνητής για το εμβόλιο κι αφετέρου πως σε περίπτωση που γίνει υποχρεωτικό θα το κάνει.

Σύσσωμη η ελληνική πολιτεία και οι λοιμωξιολόγοι τον… έστησαν στον τοίχο. Χειρότερος από όλους ο Άδωνις Γεωργιάδης που του επιτέθηκε στον Τσιτσιπά εις διπλούν. Αλλά και ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν πήγε πίσω. Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας που είχε ιδρύσει η Ντόρα Μπακογιάννη, αμφισβήτησε την ικανότητά του να αξιολογήσει κάτι.
Οικονομόπουλος και Τσιτσιπάς

Φανταστείτε ο Στέφανος Τσιτσιπάς να έκανε μια ανάρτηση, απλή, λαϊκή εν μέσω των πυρκαγιών. Όχι πολλά πολλά. Να έλεγε για παράδειγμα:

«Καλά δέκα μέρες δεν μπορούν να περιορίσουν τη φωτιά;».
«Είναι δυνατόν να πληρώνουν εισιτήριο όσοι μεταφέρονταν με φέρι μποτ;».
«Γίνεται να υπάρχει κάποιο σχέδιο;».

Θα είχε μαζέψει χιλιάδες likes, θα είχε εκμεταλλευτεί στο έπακρο το πόσο δημοφιλής είναι και θα είναι ένας πολίτης με άποψη που δεν διστάζει να την εκφράζει. Θα ήταν ο Έλληνας αθλητής που νοιάζεται για την πατρίδα του. Δεν το έκανε. Άφησε το κομμάτι που δεν τον… αφορά, σε άλλους.

Στην περίπτωση του Νίκου Οικονομόπουλου είχαμε το άκρον άωτον. Δεν προκάλεσε, δεν συζήτησε, δεν είπε τίποτε. Καμία κουβέντα. Πάρα ταύτα είδε τον εαυτό του γίνεται αντικείμενο εμβολιαστικής προπαγάνδας. Που νοσηλεύτηκε, τι ηλικία έχει και φυσικά το ότι είναι… ανεμβολίαστος. Καμία προστασία στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Η «μονταζιέρα» μάλιστα δούλεψε τόσο καλά που συνδυάστηκε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Βάλθηκαν οι ιστοσελίδες του «συστήματος» να υπενθυμίσουν τα όσα έλεγε για τη Θεία Κοινωνία εν μέσω κορονοϊού. Οι αιτίες άλλωστε της έξαρσης της πανδημίας είναι γνωστές άλλωστε. Οι απρόσεκτοι νέοι, οι ανεμβολίαστοι και οι χριστιανοί ορθόδοξοι που θέλουν να μεταλαμβάνουν.

Αν ο Νίκος Οικονομόπουλος αμφισβητούσε την ικανότητα που έχει η Κυβέρνηση να ελέγξει την πανδημία; Αν δεν μιλούσε για την Πίστη του στο Θεό και μιλούσε για την αδυναμία της πολιτείας να αποφορτίσει το σύστημα υγείας ενόσω είχε το σκληρότερο lockdown στην Ευρώπη; Αν έκανε λόγο για το ρεκόρ καμένων εκτάσεων στη χώρα μας; αν μιλούσε για τους κλειστούς χώρους διασκέδασης εδώ και δύο χρόνια;



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail