Πολυτελές ξενοδοχείο ανοίγει στο νησί που φυλάκισαν τον Μεντερές πριν τον κρεμάσουν!

Freepen.gr - Το ξενοδοχείο Katre Island, που βρίσκεται στον τόπο όπου ο πρώην πρωθυπουργός Αντνάν Μεντερές εξέτισε την ποινή φυλάκισης υπό τη διοίκηση της χούντας, άνοιξε τις πόρτες του στους επισκέπτες, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet στις 18 Αυγούστου.

Χτισμένο στο Yassıada, το οποίο ονομάζεται Νησί της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, το πολυτελές ξενοδοχείο ουσιαστικά καταλαμβάνει ολόκληρο το κομμάτι γης που ήταν μάλλον παρθένο πριν από την κατασκευή της τεράστιας κατασκευής, γράφει το duvarenglish.com.





Το Yassıada άνοιξε για τους επισκέπτες από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 27 Μαΐου 2020 και το ξενοδοχείο 125 δωματίων τιμολογείται σε ξένο νόμισμα σε τιμές που είναι αδιανόητες για τον προϋπολογισμό μιας μέσης τουρκικής οικογένειας.

Οι τιμές διανυκτέρευσης για ένα δωμάτιο στο Katre Island Hotel ξεκινούν από 140 ευρώ, το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 1.300 τουρκικές λίρες, σχεδόν το μισό του κατώτατου μισθού στην Τουρκία.



Οι τιμές όμως αυξάνονται έως και 7.500 ευρώ, δηλαδή πάνω από 74.000 τουρκικές λίρες, περισσότερο από το διπλάσιο του ετήσιου εισοδήματος ενός εργαζομένου στην Τουρκία που πληρώνεται τον κατώτατο μισθό.

Το Katre Island Hotel που προωθήθηκε και πωλήθηκε από την ETS Tours, μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Τούρκο υπουργό Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι, φέρεται να διαθέτει δωμάτια όπου τα μπάνια είναι καλυμμένα με χρυσόσκονη.



Ο πρώην πρωθυπουργός Adnan Menderes φυλακίστηκε από τη χούντα που τον ανέτρεψε για μήνες στη Yassıada πριν εκτελεστεί στο κοντινό νησί Imralı στις 17 Σεπτεμβρίου 1961.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail