Θεωρία συνομωσίας [;] με υπόγεια ρεύματα κι ανεμβολίαστους για τις πυρκαγιές βλέπει ο πρωθυπουργός!

Freepen.gr - Σε ερώτηση της Στεφανίας Μουρελάτου από τον ΑΝΤ1 κατά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο τελευταίος στην απάντησή του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ανεμογεννήτριες μπορούσαν να φτιαχτούν και μέσα στα δάση, όπως έχουν φτιαχτεί σε πολλά δάση. Και πρέπει να σας πω και κάτι ακόμα: Αυτή η δαιμονοποίηση των ανεμογεννητριών βρίσκεται απέναντι στην πολιτική επιλογή όλου του πλανήτη να μεταφερθεί η παραγωγή ενέργειας προς μονάδες οι οποίες να μην εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα. Θα κάνουμε τη μετάβαση προς μία οικονομία χαμηλών και τελικά μηδενικών εκπομπών χρησιμοποιώντας τον ήλιο και τον άνεμο. Δεν είναι εχθροί, οι ανεμογεννήτριες. Δεν είναι εχθροί σε αυτή την προσπάθεια, είναι σύμμαχοι. Δεν είναι κάτι κακό το οποίο πρέπει να δαιμονοποιήσουμε.

Θέλω να σας πω ότι μου κάνει και πολλή εντύπωση -ίσως δε μου έκανε τόσο εντύπωση, ίσως το περίμενα και σε ένα επίπεδο- το γεγονός ότι συναντήθηκαν διάφορα υπόγεια ρεύματα. Οι αντιεμβολιαστές έσπευσαν αμέσως να μιλήσουν για τις ανεμογεννήτριες ως την πηγή κάθε κακού και να φανταστούν σενάρια όπου θα πάμε να κάψουμε μία έκταση για να την προστατεύσουμε, υποτίθεται, από μία ανεμογεννήτρια».

«Υπόγεια ρεύματα», «αντιεμβολιαστές», «το περίμενα», τελικά ποιος αναπτύσσει θεωρίες συνομωσίες και τις διαδίδει δημόσια;  

Ο ίδιος δήλωνει πριν λίγες ημέρες: «Προσωπικά, θα συνεχίσω να κάνω αυτό που εξαρχής επέλεξα: να μιλώ στη γλώσσα της αλήθειας, να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, να αποκρούω διχασμούς και να ενώνω τους Έλληνες».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail