Πυρκαγιές: Όταν η πολιτική τρολάρει

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας και ο Τούρκος ομόλογος του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το θέμα των πυρκαγιών.

Του Βαγγέλη Χωραφά

"Μου τηλεφώνησε προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του για το ζήτημα των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Ευχαρίστησα τον Τούρκο ομόλογό μου και αμφότεροι επισημάναμε ότι οι δύο χώρες είναι διατεθειμένες να παράσχουν βοήθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν τεθεί πρώτα υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στις χώρες μας", αναφέρει, σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Νίκος Δένδιας.

Τι σημαίνει αυτό;

Ο τούρκος ΥΠΕΞ τηλεφώνησε για να πει ότι θα μας στείλει εναέρια μέσα, από αυτά που δε διαθέτει η Τουρκία, αφού οι πυρκαγιές αποκάλυψαν ότι δε διαθέτει κανένα αξιόπιστο εναέριο μέσο;

Και ο Έλληνας ΥΠΕΞ απάντησε ότι και εμείς θα στείλουμε βοήθεια, από αυτή που δεν διαθέτουμε, αφού τα μέσα μας είναι οριακά;

Η Άγκυρα έκανε μια κίνηση για να δείξει ότι η Τουρκία είναι ισχυρή, ασχέτως αν στις πυρκαγιές αποδείχτηκε ότι δεν είναι, καθώς και για να προωθήσει μια εικόνα συνεργασίας και καλής γειτονίας στο εξωτερικό.

Η Αθήνα απάντησε για να δείξει και αυτή μια εικόνα ικανότητας και συνεργασίας στο εξωτερικό ακροατήριο, ασχέτως αν δεν μπορεί να αναλάβει τέτοιες αποστολές αφού δεν της φτάνουν οι δυνάμεις για να αντιμετωπίσει τα δικά της προβλήματα.
Στο τέλος συμφώνησαν ότι όλα αυτά θα γίνουν αφού έχουν σβήσει οι φωτιές. Και επειδή ως γνωστόν

Δένδιας και Τσαβούσογλου είναι φίλοι, αυτό ισχυρίζεται ο Νίκος Δένδιας, χώρισαν ευχαριστημένοι που δεν θα κάνουν τίποτα.

*O Βαγγέλης Χωραφάς, διευθυντής της ιστοσελίδας γεωπολιτικής https://www.geoeurope.org/, δημοσιεύει καθημερινά πρωτοτυπα άρθρα και αναλύσεις και στην προσωπική του σελίδα στο facebook (https://www.facebook.com/vangelis.chorafas).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail