Η Τουρκία θεωρεί θετικά τα μηνύματα των Ταλιμπάν!

Freepen.gr - Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Άγκυρα συμμετέχει σε συνομιλίες με τους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν και εξέλαβε θετικά τα μηνύματα που στέλνει η τζιχαντιστική οργάνωση που έχει αναλάβει τον έλεγχο της χώρας.

Τα σχόλια του Τσαβούσογλου έρχονται μια μέρα αφότου η Άγκυρα διέκοψε τα σχέδια για τη φύλαξη και τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ μετά την αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, εν μέσω της ταχείας κατάκτησης της χώρας από τους Ταλιμπάν.

«Συνεχίζουμε τον διάλογο με όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένων των Ταλιμπάν», ανέφερε ο Τσαβούσογλου στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα του T24 σε συνέντευξη Τύπου στην Ιορδανία. "Θεωρούμε θετικά τα μηνύματα που έχουν δώσει οι Ταλιμπάν μέχρι τώρα, είτε σε αλλοδαπούς, είτε σε διπλωματικά άτομα είτε στους δικούς τους ανθρώπους. Ελπίζουμε να τα δούμε και αυτά στην πράξη".

Ο Τσαβούσογλου είπε επίσης ότι η Τουρκία επρόκειτο να συζητήσει την ασφάλεια των αεροδρομίων και τη μετάβαση στο Αφγανιστάν με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους.

"(Τα αφγανικά κόμματα) θα διαπραγματευτούν όλα αυτά τα θέματα μεταξύ τους - ποιος θα είναι στην μεταβατική κυβέρνηση, τι είδους κυβέρνηση θα υπάρχει ... Θα τα συζητήσουμε όλα αυτά, αλλά η χώρα πρέπει να ηρεμήσει τώρα", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail