Γ. Φίλης: Ο Ερντογάν θέλει την Ε.Ε. για να πιέσει την Ελλάδα να υποκύψει στα τουρκικά κελεύσματα

Ο κ. Γέωργιος Φίλης, Διδάκτωρ Γεωπολιτικής - Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM, αναφορικά με τις προθέσεις της Τουρκίας να εκμεταλλευτεί τις μεταναστευτικές ροές από το Αφγανιστάν και να τις Χρησιμοποιήσει εναντίον της Ελλάδας (20-08-2021).

Ο κ. Φίλης είπε ότι ο κ. Ερντογάν έχει στο στόχαστρο την Ελλάδα και θα εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό για να δημιουργήσει προσφυγική κρίση στην Ελλάδα. Θα δημιουργήσει πρόβλημα, έρθουν δεν έρθουν Αφγανοί στην Τουρκία, γιατί έχει ήδη 500.000 Αφγανοί στην Τουρκία και αν θέλει θα τους χρησιμοποιήσει, στέλνοντας τους στη χώρα μας. 

Είπε χαρακτηριστικά ότι όλη η ουσία του πράγματος είναι να χτυπήσει τα ελληνικά συμφέροντα και κατά την άποψή του, με το μεταναστευτικό η Τουρκία θέλει να πιέσει τους Ευρωπαίους και αυτοί με τη σειρά τους να πιέσουν την Ελλάδα να υποκύψει στα τουρκικά κελεύσματα. 

Είπε επίσης ότι δεν είμαστε ακόμη σίγουροι αν η Τουρκία θα αναλάβει το αεροδρόμιο της Καμπούλ, αλλά αν γίνει αυτό τότε θα μπορεί να φέρει μισθοφόρους Αφγανούς ετοιμοπόλεμους σε Β. Αφρική, Μέση Ανατολή και Καύκασο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail