Αν θέλετε ειρήνη, πρέπει να είστε πάντα έτοιμοι για πόλεμο, λέει ο Ερντογάν

Freepen.gr - Πρέπει κανείς πάντα να είναι προετοιμασμένος για πόλεμο αν θέλει ειρήνη, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας (IDEF) στις 17 Αυγούστου, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν μπορεί παρά να επιδιώξει την ειρήνη σε οποιοδήποτε μέρος όπου κυματίζει η σημαία της.

«Αν θέλετε ειρήνη, πρέπει να είστε πάντα προετοιμασμένοι για πόλεμο», είπε ο Ερντογάν. "Αυτή είναι η καλύτερη έκφραση της αμυντικής μας στρατηγικής. Αν οι τουρκικές σημαίες κυματίζουν κάπου, ο μόνος στόχος εκεί θα μπορούσε να είναι η εδραίωση της ειρήνης, της ηρεμίας, της συνέπειας, της ασφάλειας και της άνεσης".

Η Τουρκία είναι ένα έθνος χωρίς σφαγές ή κατακτήσεις στο παρελθόν της (!!!), υποστήριξε ο πρόεδρος, λέγοντας πως η κυβέρνηση «εύχεται με όλη της την καρδιά να κερδίσει οπουδήποτε» που είναι παρούσα.

«Ποτέ δεν ήμασταν, ούτε θα είμαστε ποτέ, ένα από αυτά τα κράτη που βρέχουν βόμβες μίλια μακριά από τα σύνορά του υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας», είπε ο Ερντογάν αμέσως μετά την επισήμανση πως οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι παρούσες στη Μέση Ασία, τη Βόρεια Αφρική και τη Νότια Ασία.

Η Τουρκία γνώρισε βασικά μια «επανάσταση» στις βιομηχανίες αμυντικής τεχνολογίας υπό το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), είπε ο Ερντογάν, σημειώνοντας ότι η χώρα εξαρτάται μόνο κατά 20 % από τις εισαγωγές στον τομέα.

Οι εξαγωγές αμυντικών έχουν αυξηθεί από 250 εκατομμύρια δολάρια σε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια, τόνισε ο Ερντογάν, προσθέτοντας πως πιστεύει ότι η περιφερειακή ειρήνη μπορεί να προκύψει μόνο από την ίση κατανομή των αμυντικών πόρων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail