Έχουμε ξεφύγει τελείως! Έβαλαν ως προϋπόθεση τον εμβολιασμό για… εκπαίδευση στις Ένοπλες Δυνάμεις!

Δεν επέτρεψαν σε ενμβολίαστο προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων να κάνει άλματα με αλεξίπτωτο - Απίστευτη απόφαση κάποιων «φωστήρων» στις Ένοπλες Δυνάμεις, που αποφάσισαν να βάλουν τον εμβολιασμό ως προϋπόθεση για την… εκπαίδευση, δημιουργώντας μείζον θέμα σε μια διόλου αθώα χρονική στιγμή!

Από: newsbreak.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σε ανεμβολίαστο προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων δεν επετράπη πρόσφατα να πραγματοποιήσει άλματα με αλεξίπτωτο, στο πλαίσιο συντήρησης της σχετικής ικανότητας. Μετά την αρχική δημοσιοποίηση του συμβάντος, η απαγόρευση εκτέλεσης αλμάτων αποδόθηκε σε… λάθος επιπέδου διοικητή.

Εξήγηση η οποία δεν είναι πειστική, καθώς σε ένα αυστηρά γραμμικής ιεραρχίας σύστημα, όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις, τέτοιου είδους αποφάσεις δεν μπορούν να ληφθούν σε επίπεδο διοικητή. Ας σημειωθεί εδώ ότι η διακοπή της συντήρησης της ικανότητας αλεξιπτωτιστή συνεπάγεται σε ατομικό επίπεδο την απώλεια του σχετικού επιδόματος, αλλά έχει και παρενέργειες σε επιχειρησιακό επίπεδο για τις μονάδες, καθώς η εκτέλεση της αποστολής τους επιβάλλει το προσωπικό τους να διαθέτει τη συγκεκριμένη ικανότητα.

Πάντως, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες στρατιωτικές πηγές, η προγραμματισμένη συντήρηση ικανότητας αλεξιπτωτιστή διεξήχθη κανονικά και οι Ένοπλες Δυνάμεις περιμένουν τις οδηγίες που αναμένεται να εκδοθούν από την κυβέρνηση, σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τις επιπτώσεις της μη συμμόρφωσης. Όμως, σε ό,τι αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, το ζήτημα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και η διαχείρισή του πρέπει να γίνει με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και, το κυριότερο, να μην επηρεαστεί η μαχητική ικανότητα και ετοιμότητα, εν όψει των νέων προκλήσεων ασφαλείας που δημιουργούν οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Αποπομπή από το στράτευμα

Για παράδειγμα, η έκδοση διαταγής περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σημαίνει ότι η μη συμμόρφωση προς τις προβλέψεις της συνιστά άρνηση εκτέλεσης διαταγής, που αποτελεί βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αποπομπή από το στράτευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα, το ποσοστό των εμβολιασμένων στελεχών των τριών κλάδων αντιστοιχεί περίπου σε αυτό του γενικού πληθυσμού, ενώ στους στρατεύσιμους που υπηρετούν τη θητεία τους (εξ ορισμού άτομα μικρότερης ηλικίας) υπολείπεται αρκετά.

Ας σημειωθεί ότι πρόσφατα το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός για το σύνολο του ενεργού προσωπικού που υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις θα καταστεί υποχρεωτικός μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα και πως το μη εμβολιασμένο προσωπικό θα υπόκειται σε ορισμένες απαιτήσεις και περιορισμούς (χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν ανακοινωθεί).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail