ΗΠΑ και ΝΑΤΟ εγκαταλείπουν από το Αφγανιστάν, πότε θα φύγουν από τη Συρία;

Τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όσο και ο σημερινός επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κουνάνε τώρα το δάχτυλο στους Αφγανούς ηγέτες, οι οποίοι ήταν απλώς οι μαριονέτες της Δύσης και διέφυγαν όταν ήρθε το πρόβλημα. Ο Ολλανδός πρώην  γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ (2004-2009) γνωρίζει καλύτερα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, θεωρούσαν τους εαυτούς τους σωτήρες του κόσμου και φορείς της δημοκρατίας, της ευημερίας και της ειρήνης παντού. Οι μεγάλοι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των παιδιών, των δικαιωμάτων των γυναικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τώρα ασχολούνται με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ και μπορούμε σαφώς να δούμε ότι το μυαλό τους δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα όταν αφορά χώρες όπως το Αφγανιστάν ή άλλες χώρες που έχουν καταστρέψει! Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ήταν να φέρουν τη σημαία LGBT στην Καμπούλ. 

oneworld.press - Sonja van den Ende / Παρουσίαση Freepen.gr

Για άλλη μια φορά, η πραγματικότητα είναι μάλλον το αντίθετο. Είδαμε ξανά εικόνες από το χάος που έφεραν στο Ιράκ, τη Σαϊγκόν και την Πνομ Πενχ (Καμπότζη) και το βλέπουμε ακόμα στη Συρία. Αυτή η επαίσχυντη «ειρηνευτική αποστολή» της Δύσης στο Αφγανιστάν κράτησε 20 χρόνια (οι Σοβιετικοί έφυγαν μετά από 10 χρόνια), εκατοντάδες χιλιάδες σκοτώθηκαν και η δολοφονία κόστισε δισεκατομμύρια. Ο Σέφερείχε δίκιο, καθώς είχε να κάνει με τη Ρωσία. Δεν λέω συχνά ότι οι Δυτικοί ηγέτες έχουν δίκιο, σχεδόν όλοι είναι παγιδευμένοι στα ψέματά τους και μερικοί πιστεύουν ειλικρινά ότι μπορούν να φέρουν ειρήνη στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία. Αυτές είναι οι χώρες που κατέστρεψαν πρώτα, αλλά αυτή είναι η ιδεολογία των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ: πρώτα να καταστρέψουν, στη συνέχεια να ξαναχτίσουν, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν από τον πόλεμο. Είναι μια άρρωστη δυτική στρεβλή ιδεολογία.

Αφού το Αφγανιστάν καλύφθηκε με ένα χαλί από βόμβες που σκότωσαν όχι μόνο Ισλαμιστές αλλά και πολλούς αθώους πολίτες, γυναίκες και παιδιά, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως οι Ταλιμπάν έλαβαν υποστήριξη εναντίον της μισητής Δύσης χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Και το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Ασράφ Γκανί, ο οποίος έχει επίσης την αμερικανική υπηκοότητα, κατέφυγε στο Τατζικιστάν με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, μια χώρα στη σφαίρα επιρροής της Μόσχας, λέει αρκετά. Αφήνουμε στα τακτικά λεγόμενα δυτικά ΜΜΕ να περιγράψουν το αίσχος της Δύσης στο Αφγανιστάν. Είναι καλοί σε θεαματικές ειδήσεις, οι οποίες είναι πολύ πέρα ​​από την πραγματικότητα, ως συνήθως.

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για τη Συρία; Θα προσπαθήσουν τώρα οι «σωτήρες του κόσμου» να διαταράξουν ακόμη περισσότερο τη Συρία λεηλατώντας τους ορυκτούς πόρους της, κλέβοντας και καταστρέφοντας βασικά τρόφιμα και συνεχίζοντας τις επιθέσεις; Ή μήπως η ανθρωπιστική τους βροχή θα έχει τόσο βαθιά ρήξη που κάποια μέρα κάτι ανθρώπινο θα διεισδύσει στα σχέδιά τους, έτσι ώστε να καταλάβουν πως θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για τον συριακό λαό φεύγοντας; Σε κάθε περίπτωση, η ενιαία αντίσταση του συριακού λαού ενάντια στους ξένους κατακτητές συνεχίζει να μεγαλώνει. Ποιος θα τα καταφέρει τελικά; Ένας στρατός των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ με τεράστια στρατιωτική υπεροχή για να κλέψει, να λεηλατήσει και να καταστρέψει χωρίς συνείδηση ​​ή ένας λαός ενωμένος για να πολεμήσει για τη δική του κυριαρχία; Είναι οι ΗΠΑ / ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και τη Συρία δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις ή τελικά ακριβώς οι ίδιες;

Ίσως κάποιοι ηγέτες ή βουλευτές να είναι ξύπνιοι και να ντρέπονται για τα πεδία δολοφονίας του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης και της Συρίας, αλλά σίγουρα όχι ο λεγόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος ψυχικά δεν είναι ικανός να κυβερνήσει. Το είδαμε πολλές φορές ήδη, δεν ξέρει τι λέει πια και υπάρχουν ενδείξεις ψυχικής ασυμβατότητας. Αν ήταν απλός πολίτης, θα είχε οδηγηθεί στη συνταξιοδότηση. Προφανώς όμως οι ΗΠΑ δεν είχαν καλύτερους υποψηφίους. Μπορούμε να κάνουμε κάποια σύγκριση με την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Τις τελευταίες ημέρες της αυτοκρατορίας τους, ηλικιωμένοι άνδρες γύρω στα ογδόντα, που ονομάζονταν «Politburo (Πολιτικό Γραφείο)» ήταν ψυχικά ανίκανοι, όρθιοι στο μπαλκόνι του Κρεμλίνου, χωρίς επαφή με την πραγματικότητα και τους ανθρώπους. Βλέπουμε το ίδιο να συμβαίνει τώρα στις ΗΠΑ, μια αυτοκρατορία που καταρρέει, και η Ευρώπη θα πέσει μαζί της, καθώς είναι μέρος της αυτοκρατορίας. Επίσης, το Αφγανιστάν ήταν το τελευταίο χτύπημα για την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Μετά από δέκα χρόνια αποσύρθηκαν επίσης, αλλά χρειάστηκαν είκοσι χρόνια για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Τα ιμπεριαλιστικά όνειρα των ΗΠΑ και των ΝΑΤΟ/ΕΕ τελειώνουν. Ένας πολυπολικός κόσμος προέκυψε, ένας κόσμος με τεχνοκρατική τάση, τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση. Είναι στο χέρι των πολιτών εάν θέλουν να προχωρήσουν.

Όποιος πίστευε πως οι ΗΠΑ θα ήταν λίγο πιο επιεικείς τώρα που γίνονται νάνοι όσον αφορά την οικονομία προς την Κίνα, έκανε λάθος. Όταν ο Μπάιντεν ήρθε στην εξουσία, σταμάτησε τον εκφοβισμό της ευρωπαϊκής Airbus προκειμένου να δώσει στην αμερικανική Boeing ένα σχεδόν παγκόσμιο μονοπώλιο. Τερμάτισε επίσης τις απειλές και τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Γερμανίας και της Δυτικής Ευρώπης λόγω του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream II, αυτό, ίσως νομίζετε πως είναι εντάξει! Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει τώρα στο Αφγανιστάν δείχνει την πραγματική φύση της Ουάσινγκτον. Η μάσκα του Μπάιντεν έχει αφαιρεθεί από τον ίδιο. Οι ΗΠΑ κοιτούν μόνο τον εαυτό τους και φτύνουν τους συμμάχους τους. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που οι άνθρωποι στην Ευρώπη βλέπουν αλλά σιωπούν. 

Για χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Κάτω Χώρες και η Γερμανία, που ακολουθούσαν πάντα τις εντολές των ΗΠΑ όπως οι καλύτεροι σκλάβοι τους, αυτό είναι μια ακόμη εκνευριστική προσβολή ή ταπείνωση. Η Γερμανία έχει εκ των πραγμάτων καταληφθεί από τις ΗΠΑ από το 1945. Προκάλεσε έντονες συζητήσεις στο βρετανικό κοινοβούλιο. Τι πρέπει να πει ο Αφγανός πρώην πρόεδρος Ασράφ Γκανί και οι Αφγανοί; Τίποτα δεν έχουν να πουν, καταλήφθηκαν, προδόθηκαν και οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ κατέληξαν σε ένα τρομερό πεδίο θανάτωσης μέσα από αυτό.

Θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που η αυτοκρατορία πέφτει επιτέλους, αλλά το κόστος σε ανθρώπινες ζωές είναι πολύ υψηλό! Θα είναι θέμα χρόνου πότε θα φύγουν από τη Συρία και μετά θα ζήσουν στη δική τους περίεργη κλιματική φούσκα και υποχρεωτικά εμβόλια για να κρατήσουν τους δικούς τους ήσυχους όπως προσπαθούν να κάνουν τα ολοκληρωτικά κράτη, αλλά το καλό είναι ότι όλα τα ολοκληρωτικά κράτη τελικά πέφτουν. Χρειάζεται λίγος χρόνος, θάνατοι και τραυματίες αλλά θα πέσουν! Στο χέρι μας είναι να σταματήσουμε να δημιουργούμε νέα ολοκληρωτικά κράτη. Άλλωστε, είμαστε ακόμα άνθρωποι και δεν έχουμε κολλήσει ακόμα με την AI. Μπορούμε ακόμα να το σταματήσουμε μη συμμετέχοντας. Χρειαζόμαστε όμως περισσότερα λιοντάρια, τα πρόβατα ακολουθούν ήδη τους ηγέτες!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail