ΗΠΑ: Η συνεργασία Κίνας-Ρωσίας συνιστά απειλή

Freepen.gr - Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των κοινών στρατιωτικών τους ασκήσεων από την Κίνα και τη Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι η συνεργασία τους αποτελεί απειλή.

«Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν έναν ανταγωνιστή, τη Σοβιετική Ένωση. Σήμερα, η Ρωσία και η Κίνα, αμφότερες οι ομότιμοι ανταγωνιστές τους, θεωρούνται ότι μερικές φορές συνεργάζονται με ευκαιριακούς τρόπους», δήλωσε σήμερα στο Ινστιτούτο Hudson, ο ναύαρχος Charles" Chas "A. Richard, διοικητής της στρατηγικής διοίκησης των ΗΠΑ, αναφέρει το defenseworld.net.

Κίνα και Ρωσία πραγματοποίησαν τις ασκήσεις μεγάλης κλίμακας ZAPAD/INTERACTION-2021 με στόχο τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των δυνάμεων από τις 9 έως τις 13 Αυγούστου 2021. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, στρατεύματα και από τις δύο χώρες αναμίχθηκαν σε ομάδες, έκαναν σχέδια άσκησης μαζί και πραγματοποίησαν κοινές επιχειρήσεις το ίδιο πεδίο μάχης.

Ο Ταν Κεφέι, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι η στρατιωτική άσκηση καταδεικνύει την αποφασιστικότητα και την ικανότητα και των δύο πλευρών να αντιμετωπίσουν από κοινού τις απειλές για την ασφάλεια και να διαφυλάξουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Στο μέλλον, ο Κεφέι είπε ότι οι δύο στρατοί θα ενισχύσουν τη στρατηγική επικοινωνία και την πρακτική συνεργασία και θα συνεχίσουν να εξερευνούν νέα μοντέλα διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας.

"Η στρατηγική έξαρση της Κίνας σημαίνει πως είναι πλέον πρόσθετα σε ό, τι χρειάζεται για να αποτρέψει τη Ρωσία", δήλωσε ο διοικητής της στρατηγικής διοίκησης των ΗΠΑ. "Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά", είπε, αναφερόμενος στη διπλή απειλή, η οποία αυξάνεται ραγδαία. 

«Τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα έχουν τη δυνατότητα μονομερώς να επιλέξουν, να πάνε σε οποιοδήποτε επίπεδο βίας, να πάνε σε οποιονδήποτε τομέα παγκοσμίως, με όλα τα μέσα εθνικής ισχύος», είπε ο Richard, επισημαίνοντας ότι αν συνεργαστούν, θα είναι ακόμα χειρότερο.

Κατά τομέα, ο Richard αναφέρθηκε σε απειλές στο διάστημα, στον κυβερνοχώρο, στον αέρα, στο έδαφος και στη θάλασσα.

Ο ναύαρχος έδειξε την πορεία προς τις ΗΠΑ

"Πρέπει να επανεξετάσουμε οποιονδήποτε αριθμό βασικών λειτουργικών ιδεών μας ξεκινώντας από τον έλεγχο κλιμάκωσής μας. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πολύ πιο ταπεινοί σχετικά με την ικανότητά μας να ελέγχουμε την κλιμάκωση σε μια κρίση από ό,τι κάνουμε αυτήν τη στιγμή", είπε.

«Κάθε επιχειρησιακό σχέδιο στο Υπουργείο Άμυνας και κάθε άλλη ικανότητα που έχουμε στηρίζεται [στην] υπόθεση πως ισχύει η στρατηγική αποτροπή. Εάν δεν μπορώ να αποκτήσω στρατηγική αποτροπή, και ιδίως πυρηνική αποτροπή, δεν υπάρχει άλλο σχέδιο και καμία άλλη ικανότητα δε θα λειτουργήσει όπως έχει σχεδιαστεί», είπε.

Η Stratcom γράφει επί του παρόντος τη θεωρία της αποτροπής λειτουργικά, αλλά αυτή η προσπάθεια απαιτεί επίσης όλες τις προσπάθειες ευρύτερης εστίασης των εντολών των μαχητών, είπε.

"Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να υλοποιήσετε μια Εθνική Αμυντική Στρατηγική Ανασκόπηση, μια Επισκόπηση Πυρηνικής Στάσης και Αναθεώρηση Πυραυλικής Άμυνας", είπε ο Ρίτσαρντ, επικροτώντας το χρονοδιάγραμμα των αναθεωρήσεων σε αυτές τις αναθεωρήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail