Απορρίπτει η Τουρκία τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την απέλαση Βαρυθυμιάδη

Engin_Akyurt / pixabay
Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Tanju Bilgiç, δήλωσε σε απάντησή του σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και απέλαση του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη στην Κωνσταντινούπολη:

«Το βρίσκουμε περίεργο και απορρίπτουμε τη δήλωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη μη αποδοχή ενός Έλληνα πολίτη στη χώρα μας, που κατέχει ένα συνηθισμένο διαβατήριο, ο οποίος δεν είχε επίσημο καθήκον και τίτλο.

Υπενθυμίζουμε στην Ελλάδα ότι η εξουσία να καθορίσει τους όρους εισόδου σε μια χώρα είναι το κυρίαρχο δικαίωμα κάθε κράτους.

Ο Έλληνας πολίτης, ο οποίος δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις εισόδου, δεν του επιτράπηκε η είσοδός του στη χώρα μας και στάλθηκε πίσω στη χώρα του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και τους νόμους μας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, του δόθηκε η δυνατότητα να έρθει σε επαφή με το Προξενείο του».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail