Η νέα σημαία του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν

Πριν από λίγες ώρες, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλλάχ Μουτζαχίντ ανακοίνωσε στο Twitter την αναβίωση του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν. 
 
Η επιλογή της ημερομηνίας, 19 Αυγούστου δεν ήταν τυχαία, καθώς συμπίπτει με την 102η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας από την βρετανική κατοχή.
 
Έδωσε επίσης και την εικόνα της νέας σημαίας της χώρας.
 
Στη βάση της σημαίας υπάρχει η Shahada, η ομολογία πίστης στο Ισλάμ. Το ανοικτό βιβλίο είναι το Κοράνι και τοποθετείται πάνω από όλα τα σύμβολα. Κάτω από το Κοράνι υπάρχει το Mirab, ένα μέρος του τζαμιού που δείχνει την Qibla, την κατεύθυνση της Μέκκα. Γύρω υπάρχει το σιτάρι που συμβολίζει την ζωή, καθώς και τον αγροτικό χαρακτήρα της οικονομικής βάσης του Αφγανιστάν. 
 
Τέλος υπάρχουν τα Saif, τα σπαθιά που συμβολίζουν την βούληση για την υπεράσπιση όλων των προηγούμενων.
 
Βαγγέλης Χωραφάς 

*O Βαγγέλης Χωραφάς, διευθυντής της ιστοσελίδας γεωπολιτικής geoeurope.org, δημοσιεύει καθημερινά πρωτοτυπα άρθρα και αναλύσεις και στην προσωπική του σελίδα στο facebook (facebook.com/vangelis.chorafas). 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail