Κιλιντσντάρογλου: Γιατί να θυσιάσουμε στρατιώτες στην Καμπούλ, όταν άλλοι το βάζουν στα πόδια;

Freepen.gr - Ο ηγέτης του κύριου αντιπολιτευτικού κόμματος της Τουρκίας κάλεσε την Άγκυρα να αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα και την αστυνομία από το Αφγανιστάν την Κυριακή, καθώς οι Ταλιμπάν άρχισαν να εισέρχονται στην πρωτεύουσα Καμπούλ και ο Πρόεδρος Ασράφ Γκανί έφυγε από τη κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.

Η Δύση, η οποία βλέπει διαφαινόμενο κίνδυνο μετανάστευσης, "θα προσπαθήσει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Ερντογάν", δήλωσε ο Κεμάλ Κιλτσιντόγλου στο Twitter.

"Επιπλέον, θα κάνουν πολλές προσευχές για τον Ερντογάν να κερδίσει τις εκλογές".

Οι παρατηρήσεις του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) έρχονται καθώς διατυπώνονται ερωτήματα για το μέλλον της χώρας καθώς οι Ταλιμπάν προχωρούν εν μέσω μιας πλήρους αποχώρησης των ΗΠΑ.

Οι τελευταίες εξελίξεις μπορεί ουσιαστικά να τερματίσουν τις προσπάθειες δύο δεκαετιών της Δύσης για την ανακατασκευή της χώρας και να οδηγήσουν σε μαζική έξοδο από τη χώρα, με την Τουρκία - η οποία φιλοξενεί ήδη περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες - να δέχεται περίπου 1.000 Αφγανούς μετανάστες την ημέρα στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με τον Economist.

"Καλώ την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως τους στρατιώτες και την αστυνομία μας από το Αφγανιστάν", δήλωσε ο Kılıçdaroğlu. "Δεν πρόκειται να θυσιάσουμε τους στρατιώτες μας για ένα μέρος, όπου οι άλλοι φεύγουν χωρίς να κοιτάξουν πίσω".

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στη Δύση να διαπραγματευτεί με τον Ερντογάν για Αφγανούς μετανάστες, πρόσθεσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.

«Πριν από (οποιαδήποτε τέτοια) διαπραγμάτευση», είπε ο Kılıçdaroğlu, «η δημόσια έγκριση είναι απαραίτητη. Ας λάβει την έγκρισή του στις κάλπες ».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail