Τούρκος διαιτητής απειλείται με θάνατο γιατί απέκλεισε στον τελικό Σαουδάραβα αθλητή στο Τόκιο

Freepen.gr - Ένας Τούρκος διαιτητής, ο οποίος επέβλεψε τον τελικό του καράτε ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, είπε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν στοχοποιηθεί με απειλές θανάτου μετά την απόφαση αποκλεισμού ενός Σαουδάραβα παίκτη για τον τραυματισμό του Ιρανού αντιπάλου του.

Ο Uğur Kobaş είπε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του έλαβαν πάνω από 300.000 μηνύματα και σχόλια στους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των απειλών για θάνατο, μετά τον αποκλεισμό του Σαουδάραβα Tareg Hamedi, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet την Τρίτη.

Ο Kobaş, μαζί με άλλους τέσσερις διαιτητές, απέκλεισαν από κοινού τον Hamedi το Σάββατο όταν κλώτσησε τον αντίπαλό του, τον Ιρανό Sajad Ganjzadeh, στο λαιμό, αφήνοντάς τον να χρειαστεί επείγουσα υγειονομική περίθαλψη.

Ο Hamedi ήταν μπροστά με 4-1 την ώρα της παράβασης και θα είχε κερδίσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία του Βασιλείου.

«Με έκαναν μέρος της διαμάχης μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας. Δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Πιστεύω στον αθλητισμό και στην ειρήνη», είπε ο Kobaş στο Middle East Eye την Τρίτη.

«Ακολούθησα μόνο τους κανόνες και δεν υπάρχει τίποτα πολιτικό σε αυτό».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail