Στη χώρα που ζούμε δεν είναι καθόλου εύκολο να πει κάποιος επώνυμα την αλήθεια

photo: https://www.maxpixel.net/Secret-Typewriter-Conspiracy-Learn-Book-Truth-5516924
Στις εποχές και στην χώρα όπου ζούμε δεν είναι καθόλου εύκολο να βγαίνει κάποιος επώνυμα να λέει την αλήθεια, να περιγράφει την πραγματικότητα και να λέει την γνώμη του. Όσοι το κάνουν να είστε σίγουροι ότι έχουν πρόβλημα στην δουλειά τους, αντιμετωπίζουν πιέσεις, αντιμετωπίζουν επιθέσεις, εμπόδια, χλεύη. 

Ελένη Παπαδοπούλου

Γενικώς δεν περνάνε πολύ καλά. Κάποιοι χάνουν δουλειές και πελάτες, κάποιοι χάνουν θέσεις που τις αξίζουν και τις παίρνουν γλίτσες, κάποιοι χάνουν φιλίες ετών. 

Δεν είναι εύκολο και απλό να είσαι με την αλήθεια στις ημέρες μας.

Για τον λόγο αυτό όλους αυτούς τους ανθρώπους που βγαίνουν δημόσια και λένε την αλήθεια με στοιχεία, τους ανθρώπους που διατυπώνουν δημόσια εύλογους προβληματισμούς τους σεβόμαστε.

Γιατί ξέρουμε ότι όταν την άλλη μέρα θα πάνε στην δουλειά τους, θα αντιμετωπίσουν την κόλαση.
Όταν θα σηκώσουν το τηλέφωνο, θα ακούσουν από την άλλη γραμμή ένα "μαζέψου".

Όταν θα ανοίξουν τα μηνύματα, θα διαβάσουν ένα "έχεις γίνει ψεκ, δεν το περίμενα από εσένα, σταμάτα να λες για την κυβέρνηση".

Και ακόμη χειρότερα κάποιοι θα ακούσουν ένα "ευχαριστούμε για την συνεργασία, δεν θα σας χρειαστούμε άλλο", αν δεν ακούσουν ένα "με αυτά που γράφεις δεν θέλω ούτε να σε ξέρω. Δεν θα μπλέξω και εγώ για σένα".

Είναι πολύ πιο εύκολο να είσαι με το κυρίαρχο αφήγημα από το να είσαι με την αλήθεια. Πολύ πιο εύκολο να εισαι Σάκης από το να είσαι Κωνσταντίνος, Δημήτρης, Ελένη ή Γιάννης.
Πολλοί ακροβατούμε. Ή θα πέσουμε από το σχοινί ή θα βγάλουμε την διαδρομή ως το τέλος. Το σίγουρο είναι ότι την ώρα που κάποιοι περπατάμε σε σχοινί τεντωμένο, κάποιοι άλλοι χλευάζουν ξαπλωμένοι στις σεζ λονγκ. 

Αδιαφορούμε και συνεχίζουμε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail