Οι καταστροφές λόγω πυρκαγιάς ένωσαν… ξανά τους Ελληνες που είχαν χωριστεί σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Οι πυρκαγιές είναι ένα ακόμη προειδοποιητικό μήνυμα της φύσης απέναντι στην απληστία του ανθρώπου… αν και μεγάλο μέρος των φωτιών προήλθαν από άρρωστους πυρομανείς που είναι γεμάτη η ελληνική επαρχία. 

Από: bankingnews.gr

Οι καταστροφικές πυρκαγιές ένωσαν εκ νέου τους έλληνες, οι βιβλικές καταστροφές στην Αττική, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, έδωσαν ισχυρό κίνητρο στους πολίτες να ενωθούν ώστε να αντιμετωπίσουν συλλογικά και μονιασμένα το χάος των πυρκαγιών.

Δεν θα εστιάσουμε στην εύλογη οργή της κοινωνίας απέναντι στον ανεπαρκέστατο κρατικό μηχανισμό, οι πυροσβέστες έκαναν ότι μπορούσαν, το κράτος έκανε πολύ λιγότερα από αυτά που μπορούσε. 

Το επιτελικό κράτος, προνοεί, προετοιμάζεται και προσχεδιάζει τις δημόσιες υπηρεσίες, ξέρουμε ότι κάθε χρόνο η Ελλάδα πλήττεται από φωτιές και δεν είναι μόνο η Ελλάδα, είναι η Τουρκία και όλες οι μεσογειακές χώρες. 

 Αγόρασε η Ελλάδα νέα εναέρια μέσα;
Αγόρασε η Ελλάδα νέα επίγεια μέσα;

Υπήρξε μεταξύ της χρονιάς του 2020 και 2021 καμία αλλαγή στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των πυροσβεστών; 

Προφανώς και δεν υπήρξε καμία αλλαγή. 

Οι πυροσβέστες και η ΕΜΑΚ κυνηγήθηκαν ειδικά οι ανεμβολίαστοι και στο τέλος – επειδή ο Θεός είναι μεγάλος – χρειάστηκαν την συνδρομή των ανεμβολίαστων…οι οποίοι την παρείχαν.

Ο διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους είναι εξευτελιστικός και διασύρει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Η κοινωνία – προφανώς από λανθασμένους χειρισμούς – χωρίστηκε μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, υπήρξε εμμονή, προπαγάνδα και καταστροφολογία. 

Όμως η κοινωνία στα δύσκολα, εμπρός στις καταστροφές των πυρκαγιών παραμέρισε αυτούς τους ανόητους διαχωρισμούς και έδωσε κοινή μάχη. 

Εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι είναι πρωτίστως άνθρωποι και έλληνες, οπότε όσοι προσπάθησαν να διαχωρίσουν την κοινωνία με τρόπο προσβλητικό και επαίσχυντο πέτυχαν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. 

Η περίπτωση της ΕΜΑΚ είναι η απόλυτη απόδειξη της αποτυχίας των διαχωρισμών.
Στην αρχή όσους δεν είχαν εμβολιαστεί τους χλεύασαν, ορισμένα φερέφωνα στα μέσα ενημέρωσης επίσης τους κατέκριναν… αλλά η υπηρεσία τους χρειάστηκε και ήταν εκεί, τους παραγκώνισαν αλλά ήταν εκεί να υποστηρίξουν και προφανώς να κάνουν την δουλειά τους. 

Το ηθικό δίδαγμα είναι ότι είναι εγκληματικό και τιποτένιο λάθος να διαχωρίζεις την κοινωνία, οι κυβερνήσεις και όλοι όσοι επηρεάζουν την κοινωνία πρέπει να συμβάλλουν ώστε οι πολίτες να είναι ενωμένοι.


Αυτό απέδειξαν οι καταστροφικές πυρκαγιές, όπου εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν ενώ οι ζημίες απέναντι στην φύση είναι βιβλικές να ανυπολόγιστες. 

Οι πολίτες ωστόσο ενώθηκαν μαζί με τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και προσπάθησαν να ελέγξουν τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Το ηθικό δίδαγμα είναι ότι οι κοινωνίες δεν πρέπει να διαχωρίζονται αλλά οι εκάστοτε κυβερνώντες να ενώνουν τους πολίτες. 

Ένα κατεστραμμένο σπίτι, μια κατεστραμμένη περιουσία είναι ένα τυφλό χτύπημα της μοίρας στις ελπίδες των ανθρώπων.

Η φωτιά κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμα της και δεν έκανε κανένα διαχωρισμό μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. 

Ένα συγκλονιστικό γεγονός μας απέδειξε ότι οι διαχωρισμοί που βάζουν άνθρωποι μεταξύ τους είναι γελοίες ανοησίες…. 

Οι πυρκαγιές είναι ένα ακόμη προειδοποιητικό μήνυμα της φύσης απέναντι στην απληστία του ανθρώπου… αν και μεγάλο μέρος των φωτιών προήλθαν από άρρωστους πυρομανείς που είναι γεμάτη η ελληνική επαρχία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail