Τατάρ: Οι Ελληνοκύπριοι να πάψουν να ονειρεύονται - Δύο λαοί, δύο κράτη στην Κύπρο!

Freepen.gr - O Τουρκοκύπριος ηγέτης Έρσιν Τατάρ δήλωσε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι σε εκείνη των δύο κρατών για την επίλυση του πολιτικού αδιεξόδου στην Κύπρο, καλώντας την ελληνοκυπριακή διοίκηση να σταματήσει να κυνηγάει τα κενά όνειρα.

«Υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και δύο ξεχωριστοί κυρίαρχοι λαοί στο νησί. Μια μόνιμη, δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί μόνο λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα γεγονότα και όχι ονειρευόμενοι μια ομοσπονδία που δε θα πραγματοποιηθεί ποτέ», ανέφερε ο Τατάρ σε γραπτή δήλωση την Κυριακή.

Οι διαπραγματεύσεις για ένα ομοσπονδιακό μοντέλο συνεχίστηκαν για πολλά χρόνια χωρίς επιτυχία αποδεικνύοντας ότι μια τέτοια λύση δεν ήταν δυνατή, είπε ο Τατάρ.

«Η κατανόηση της ομοσπονδίας από την ελληνική πλευρά είναι να μπαλώσει τον τουρκοκυπριακό λαό στην Κυπριακή Δημοκρατία ως μειονότητα, η οποία έχει μετατραπεί σε ελληνικό κράτος. Αυτό δεν είναι αποδεκτό», είπε.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας, το κράτος μας, την κυριαρχία μας, την εγγύηση της Τουρκίας και των Τούρκων στρατιωτών».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail