Σήμερα όσοι δεν εμβολιάστηκαν, αύριο οι καπνιστές, οι πότες κι οι καλοφαγάδες

pixel2013 / pixabay
Ο υγειονομικός ολοκληρωτισμός ίσως να μην αποτελεί ένα νοσηρό σενάριο φαντασίας που θα μπορούσε να προσφέρει μια κινηματογραφική επιτυχία στο Χόλιγουντ. Οι τελευταίες αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αποτελούν ψήγματα μιας τέτοιας πορείας. Φυσικά το ζητούμενο για την κυβέρνηση δεν είναι η υγεία των πολιτών, ο εμβολιασμός ή μη, έχει εξελιχθεί σε πολιτικό θέμα ομοιάζοντας με ψήφο εμπιστόσυνης στους σημερινούς ενοίκους του Μαξίμου.

Του Στρατή Μαζίδη

Αμφιβάλλει κανείς ότι αν η κυβέρνηση εκινείτο διαφορετικά, ενίσχυε το σύστημα υγείας και δεν κατατρομοκρατούσαν καθημερινά όλοι αυτοί οι...ειδικοί τους πολίτες, πως τα επίπεδα του εμβολιασμού στη χώρα θα ήταν πολύ υψηλότερα;

Ωστόσο μέσα σε αυτό το πολιτικό παιχνίδι, υπάρχει αρκετός κόσμος που δυστυχώς παρασύρεται ζητώντας και επιβραβεύοντας τον κοινωνικό και μερικό υγειονομικό αποκλεισμό όσων ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά και την οικονομική τους τιμωρία. Η διενέργεια των δωρεάν rapid tests από τις 13/9 μόνο για εμβολιασθέντες, συνιστά αποκλεισμό, και η πληρωμή tests κάθε εβδομάδα οικονομική ποινή.

Θεωρίες όπως οι μη εμβολιασμένοι αν νοσήσουν, να μη νοσηλευτούν, να μην τους πληρώνουμε τη νοσηλεία, να να να, μπορούν αύριο να βρουν κι άλλα πεδία εφαρμογής.

Καπνιστές, γερά ποτήρια, καλοφαγάδες, θα μπορούσαν για ευνόητους λόγους είναι οι επόμενοι στη σειρά σε μια τέτοια εξέλιξη.

Αυτά μπορεί να φαίνονται αστεία. Και είναι. Από την στιγμή όμως που γίνεται η αρχή, κανείς δεν προδικάζει το αύριο. Ο σκοπός είναι να μη σε πάρει η κατηφόρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail