Αναδάσωση της κατακαμένης κομματικής του βάσης θα επιχειρήσει ο Μητσοτάκης (όπως θα έκανε κι ο Τσίπρας)

Τι μπορεί να καταφέρει στην Εύβοια ο άξιος Σταύρος Μπένος; Φοβάμαι, όσα κατάφερε στην Ηλεία μετά το 2007 ο σεβαστός Πέτρος Μολυβιάτης: λίγα πράγματα κι αυτά πρόσκαιρα. Η φαυλότητα των κομματικών μηχανισμών είναι τέτοια και τα ποσά που θα διατεθούν τόσα (όλα δανεικά, εννοείται...), ώστε και να ήθελαν τα γνωστά αρπακτικά είναι αδύνατο να κρατηθούν μακριά. 

Κώστας Κουτσουρέλης 

Αναδάσωση της κατακαμένης κομματικής του βάσης θα επιχειρήσει ο Μητσοτάκης, ή θα επιχειρούσε ο Τσίπρας στη θέση του. Ώς εκεί φτάνουν οι φιλοδοξίες τους. Και ο κόσμος είναι τόσο εκφαυλισμένος κι αυτός ώστε θα πέσει με τα μούτρα στην επιδοματική ελεημοσύνη που θα του προσφερθεί όπως έπεσαν με τα μούτρα πυροπαθείς και μη στο τριχίλιαρο που τους μοίραζε ο Καραμανλής ο βραχύς δεκατρία χρόνια πρωτύτερα.

Αν ο νυν και ο πρώην πρωθυπουργός ήθελαν πράγματι να προσφέρουν κάτι στον τόπο, έστω αυτή την ύστατη ώρα, θα όφειλαν να παραιτηθούν και να πάνε στο σπίτι τους. Πρόσωπα τόσο μισητά σε τόσους πολλούς, και επιπλέον καταχλευαζόμενα και διακωμωδούμενα και καθυβριζόμενα σε τέτοιο βαθμό, πρωτοφανή στην πρόσφατη μνήμη, δεν μπορούν να ηγηθούν, ακόμη και αν θεωρούσουμε χαριστικά ότι έχουν τις στοιχειώδεις αρετές του ηγέτη. Μόνο να διατηρήσουν άσβεστη την χειρότερη πυρκαγιά που καίει σ' αυτόν τον τόπο είναι ικανά: την κομματική εκδίκηση.

Ας παραιτηθούν λοιπόν ο νυν και ο τέως. Ας προσφέρουν στον τόπο αυτήν τη μέγιστη υπηρεσία, την ευκαιρία να ειρηνεύσει. Τη φωτιά δεν μπορούν να τη σβήσουν, το απέδειξαν. Ας πάψουν έστω να της ρίχνουν λάδι. Η ιστορία θα τους το αναγνωρίσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail