Οργισμένοι οι Ουκρανοί με τους Αμερικανούς: Πήραν τα σκυλιά τους και άφησαν τους στρατιώτες μας

Οι συγγενείς των Ουκρανών στρατιωτών στην Καμπούλ, λένε ότι έχουν ήδη καλέσει όλα τα ιδρύματα για εκκένωση και μόνο η ουκρανική πρεσβεία στο Τατζικιστάν απάντησε.

Από: echedoros-a.gr

Η αδελφή ενός από τους στρατιώτες, η Ναταλία, είπε στα ουκρανικά ΜΜΕ ότι οι στρατιώτες δεν γνώριζαν τίποτα για τη νυχτερινή εκκένωση με ουκρανικό αεροπλάνο.

«Κανείς δεν επικοινώνησε μαζί τους. Όλοι οι Αμερικανοί από τη βάση έχουν ήδη εκκενωθεί. Υπάρχουν τώρα περισσότεροι από 40 άνδρες, συμπεριλαμβανομένων Γεωργιανών, Ρουμάνων και Βουλγάρων. Κανείς δεν τους απομακρύνει ούτε αυτούς».

Αξίζει να αναφερθεί ότι, κρίνοντας από τις δημοσιευμένες αναφορές, ο αμερικανικός στρατός εγκατέλειψε την Καμπούλ μαζί με τα σκυλιά υπηρεσίας του.

«Οι Αμερικανοί έφυγαν. Μείναμε τελευταίοι», λέει η Ναταλία.

Είναι αγανακτισμένη που υπήρχαν μόνο 8 Ουκρανοί πολίτες στο ουκρανικό αεροπλάνο από την Καμπούλ, οι υπόλοιποι 72 είναι ξένοι.

«Δεν υπήρχαν πραγματικά περισσότεροι πολίτες μας; Πρέπει να ξεκινήσουμε από τους ανθρώπους μας. Υπάρχουν 12 άντρες που παραμένουν σε αυτή τη βάση», είπε η γυναίκα.

Οι Ταλιμπάν ήρθαν στη βάση των Ουκρανών, κατάσχεσαν όλα τα όπλα τους και τους προειδοποίησαν να καθίσουν ήσυχα αλλιώς όλα θα ήταν «διαφορετικά».

«Σήμερα, οι Ταλιμπάν είναι φυσιολογικοί, αλλά αύριο μπορεί να πιστεύουν ότι αυτοί οι άντρες πολέμησαν εναντίον τους στο πλευρό των Αμερικανών. Θα είναι οι πρώτοι που θα συλληφθούν», ανησυχεί η Ναταλία.

Η ίδια παραδέχτηκε ότι μπορούσε να απευθυνθεί μόνο στην ουκρανική πρεσβεία στο Τατζικιστάν.

«Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με το Υπουργείο Εξωτερικών όλη μέρα. Πού πρέπει να πάω; Αρχίσαμε να καλούμε από όλες τις πλευρές, όλους τους συγγενείς. Μόνο μετά μας απάντησαν», καταγγέλλει η Ουκρανή.

Τώρα, τα διπλωματικά γραφεία συλλέγουν δεδομένα για τον στρατό, αναζητώντας αντίγραφα διαβατηρίων. Δεν δίνουν συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να εκκενώσουν τους Ουκρανούς.

Σύμφωνα με τη γυναίκα, οι διπλωμάτες λένε ότι δεν μπορούν να απομακρύνουν αμέσως τους πολίτες τους. Προσπαθούν να διαπραγματευτούν με τους Ταλιμπάν προκειμένου να οργανώσουν έναν διάδρομο και να μεταφέρουν τους πάντες με το λεωφορείο στο αεροδρόμιο, γράφει το σερβικό δημοσίευμα.

b92
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail