Μήπως, είναι λίγο "άδικες", οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από τις φωτιές;

Η κυβέρνηση εξήγγειλε τα μέτρα για την οικονομική ανασυγκρότηση όλων των περιοχών που επλήγησαν από τις φωτιές, ειδικά για την Βόρεια Εύβοια ανακοίνωσε ταυτόχρονα και την συγκρότηση μιας "Ειδικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, για την μεθεπόμενη ημέρα", όπως την ονόμασε, με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο.

Γιάννης Μαγκριώτης

Η κυβέρνηση, όπως ορίζει το Σύνταγμα, οι νόμοι και η κεκτημένη πρακτική τις τελευταίες δεκαετίες στην χώρα μας, ανακοίνωσε τα εξειδικευμένα μέτρα για τις αναδασώσεις, τα αντιπλυμμηρικά έργα, την άμεση ενίσχυση των πληγέντων, και την οικονομική ανασυγκρότηση των πληγέντων περιοχών.

Φυσικά, όπως πάντα, αυτό που μένει είναι: Να δούν οι άνθρωποι των περιοχών αυτών την αποτελεσματικότητα των μέτρων και την ταχύτητα υλοποίησής τους.

Μάλιστα ο Πρωθυπουργός, έκανε ακόμη τρεις επιλογές, ενισχύοντας το επιτελικό κράτος που δημιούργησε:

1. Δημιουργούργησε θέση "Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό", για τον συντονισμό των πολιτικών ανασυγκρότησης των περιοχών που επλήγησαν από τις φωτιές.

2. Αναβάθμισε τον υπάρχοντα "Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό", σε Υπουργό Επικράτειας, για να συντονίζει τον Υφυπουργό.

3. Μετέφερε τα δασαρχεία, από τις "Αποκεντρωμένες διοικήσεις" των Περιφερειών και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Ο ίδιος και το επιτελείο του έκριναν ότι, αυτά δεν αρκούν για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, γιαυτό και εξήγγειλε και την συγκρότηση της "Ειδικής Επιτροπής".

Αλήθεια, χωρίς να κάνω δίκη προθέσεων, ρωτάω:

1. Αφού με την "ανασυγκρότηση της επόμενης ημέρας", όπως πάλι ο ίδιος ονόμασε τα μέτρα που εξήγγειλε, θα λυθούν τα προβλήματα, τι θα προτείνει η "Επιτροπή Μπένου", όταν συγκροτηθεί, όταν δουλέψει και όταν παρουσιάσει τις προτάσεις της;

2. Καλά, θα πει κάποιος: θα προτείνει μια ολιστική πρόταση ανασυγκρότησης για το μέλλον".

Ωραία, το δέχομαι, πάντα το μέλλον έχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον, επειδή είναι άγνωστο.

Όμως, μου γεννιέται ένα δεύτερο ερώτημα τώρα: Οι άλλες περιοχές που καταστράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και αυτές που καταστράφηκαν τις τελευταίες ημέρες, σε άλλες περιοχές της χώρας, δεν θα έχουν την χαρά για ένα δικό τους "Ειδικό Σχέδιο ανασυγκρότησης της μεθεπόμενης ημέρας";

Είστε, λίγο άδικος, κύριε Πρωθυπουργέ ή ποντάρετε πολύ στην επικοινωνία;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail