Κούρδος ξυλοκοπήθηκε σε μπλόκο παρακρατικών στην Αττάλεια!

Freepen.gr - Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mezopotamya, μια ομάδα ανθρώπων σταμάτησε ένα αυτοκίνητο και χτύπησε έναν άνδρα προφανώς επειδή ήταν Κούρδος στη νότια επαρχία της Αττάλειας.

Ο 45χρονος Erhan Sevim και η σύζυγός του επέστρεφαν στο σπίτι τους στο Döşemealtı αφού επισκέφθηκαν φίλους στο Kepez το βράδυ της Κυριακής, όταν το αυτοκίνητό τους σταμάτησε από μια ομάδα πέντε ατόμων.

Καθώς τεράστιες πυρκαγιές έπληξαν την Τουρκία σε πολλαπλά σημεία κοντά στα νότια και νοτιοδυτικά παραθαλάσσια παραθεριστικά θέρετρα της χώρας για περίπου δύο εβδομάδες από τις 28 Ιουλίου, αρκετές ομάδες επαγρύπνησης εμφανίστηκαν και άρχισαν να σταματούν αυτοκίνητα και να ελέγχουν τα δελτία ταυτότητας των ανθρώπων, αναζητώντας Κούρδους, τους οποίους κατηγορούν για τις δασικές πυρκαγιές.

Χωρίς να συστηθούν, η ομάδα είπε στον Sevim να προσκομίσει την ταυτότητά του, ρωτώντας από πού ήταν. Όταν απάντησε ότι ήταν από την κυρίως κουρδική πόλη Adıyaman, τον έσυραν από το όχημα και άρχισαν να τον χτυπούν.

«Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε. Οι άνθρωποι που μου επιτέθηκαν με έβριζαν και με απειλούσαν λέγοντας: «Κακοί Κούρδοι. Φύγε από εδώ, αλλιώς θα σε κάψουμε. »Εν τω μεταξύ, η γυναίκα μου κατέβηκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να φωνάζει βοήθεια. Δύο αυτοκίνητα πλησίαζαν. Όταν σταμάτησαν αυτά τα αυτοκίνητα, οι άνθρωποι που με χτύπησαν έφυγαν τρέχοντας», είπε ο Σεβίμ.

Ανέφερε ακόμη ότι ένας από τους επιτιθέμενους φορούσε μάσκα και πως δεν μπορούσε να δει τα πρόσωπα των άλλων επειδή ήταν σκοτεινά, προσθέτοντας ότι δεν είχε εχθρότητα προς κανέναν και η επίθεση ήταν εντελώς πολιτική.

Ο Σεβίμ είπε περαιτέρω ότι συμμετέχει τακτικά στις δραστηριότητες του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), προσθέτοντας: «Το ότι ένας από αυτούς ήταν καλυμμένος εγείρει ερώτημα. Πιστεύω ότι ήταν κάποιος που μας γνώριζε. Αν δεν υπήρχε [κάποιος] ισχυρός πίσω τους, κανείς δεν θα τολμούσε να ζητήσει ταυτότητες. Οι αρχές πρέπει να παρέμβουν για να το αποτρέψουν».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail